son haberler

Alternatif Tabakhane Yolu Hazır

Yayınlanma Tarihi: 2 Kasım 2015 okunma

Alternatif Tabakhane Yolu Hazır
Gündem
0

Tabakhane Deresi doğu yakasında Karayolları tarafından yapımına başlanan yol tamamlandı. Sıcak asfaltla kaplanan yolun bugün çizgileri de çizilerek trafiğe açılacak düzeye getirildi.

Ünye’de trafik yoğunluğu en yüksek caddelerinden biri olan Niksar caddesine alternatif olarak planlanan Tabakhane Deresi kenarındaki yaklaşık 3 km’lik yolun yapımı tamamlandı. Derenin doğu yakasında Karayolları tarafından Haziran ayında başlatılan 15 metre genişliğinde ki yol çalışmasında sona gelindi. Sıcak asfaltla kaplanan yol, çizgileri de çizilerek trafiğe açılacak düzeye getirildi. Halen Tabakhane Deresi kenarında bulunan istinat duvarlarına korkuluk montajının devam ettiği yolda, sıra kaldırım ve ışıklandırmaya geldi. Sahil yolu Tabakhane köprüsü yanından başlayıp, Sanayi Sitesi karşısı Karşıyaka mahallesi köprüsünde son bulan yaklaşık 3 km’lik yolda trafik işret tabelalarının yerleştirilmesi ile çalışma tamamlanmış olacak.

Alternatif Tabakhane Yolu Hazır 2Batı Yakası için Kamulaştırma Bekleniyor
Tabakhane deresi kenarı doğu yakasında ki yol tamamlanırken, aynı şekilde batı yakasından da yol açılması planlanıyor. Yolun yapılabilmesi için 21 evin kamulaştırılması gerektiğini belirten yetkililer, kamulaştırma bedelinin yaklaşık 5 milyon TL’yi bulduğu ifade edildi. Söz konusu kamulaştırmanın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı, kamulaştırma engelinin ortadan kalması ile Tabakhane Deresinin doğu yakasında olduğu gibi batı yakasında da yol çalışmasının başlatılacağı öğrenildi.

Öte yandan 12 Milyon liraya ihale edilen ve çalışmaların Temmuz ayında başladığı Tabakhane Deresi ıslahı da müteahhit firma tarafından sürdürülüyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.