son haberler

Atlar Kupa İçin Yarıştı

Yayınlanma Tarihi: 22 Mayıs 2017 okunma

Atlar Kupa İçin Yarıştı
Gündem
0

 

Ünye’de, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun organizasyonu, Ünye Rahvan Atlı Spor Kulübü’nün katkılarıyla Günpınarı Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’nde düzenlenen at yarışları nefes kesti.

Yarışlara 20 ilden 113 at katılırken 6 kategoride gerçekleşen Rahvan At Yarışları’nda 3lü tay kategorisinde 15, 4lü tay kategorisinde 20, küçük orta kategorisinde 30, büyük orta kategorisinde 25, başaltı kategorisinde 15, baş kategorisinde ise 8 at mücadele etti.

19 yarıştan  biri Ünye’de

Ünye Rahvan Atlı Spor Kulübü Başkanı Azmi Yıldız, yaptığı açıklamada 6 kategoride düzenlenen yarışların Doğu ile Batı’yı buluşturduğunu söyledi. “At yarışları artık yöresel olmaktan çıktı. Türkiye genelinde ha futbol maçı, ha atlı spor mücadelesi aynı. Bu da Türkiye genelinin bir maçıdır” diyen Yıldız, şunları söyledi: “Federasyonumuz aracılığı ve katkıları ile bu yarışları yapmaktayız. 2017 yılında 19 defa yapılacak olan Rahvan At Yarışlarından birini 81 il ve ilçeler arasından Ünye’ye aldık. Federasyonumuza bize bu şerefi bahşettikleri için teşekkür ederim. Türkiye genelindeki tüm atçıların atlarını hak hukuk içerisinde yarıştırmalarını istiyoruz. At severlere ve spor severlere teşekkür diyorum.”

 “Ünye Rahvan’ın başkenti”

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızak Geleneksel Kızak Asbaşkanı Günal Genç, şampiyonanın insanları bir araya getirdiğini ifade ederek, “Edirne’de Kırkpınar güreşin, Ordu’da Ünye Rahvan’ın başkenti” dedi. Genç, şunları söyledi: “Ünye, Karadeniz’in Kırkpınarı, yani Rahvan’ın Kırkpınarı. Belediye Başkanımız, Valimiz güzel tesisler yapmışlar, büyük emek vermişler. Böyle bir tesise böyle bir yarış da yakışır dedik ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu olarak Başkanımız Dr. Hakan Kazancı’nın talimatıyla 2017 yılında gerçekleşecek olan 19 yarıştan birini Ünye’ye vermiş olduk. Burası Rahvan’ın başkenti. Bir hayli eski atçılarımız burada. Ünye, Fatsa ve Çarşamba havzası tamamen ata en meraklı olduğu bölgelerdir. Ama Ünye Rahvan’ın başkenti. Federasyon olarak sadece Rahvan değil 9 ayrı dalda müsabakalar yapıyoruz.  Federasyon olarak ata sporlarına sahip çıkıyoruz, geçmişi, gelecekle bütünleştiriyoruz” diyen Günal Genç, “Gençlerimizi sporun içine çekmeye çalışıyoruz. Kahve köşelerinde ve internete bağımlı kalan gençlerin gelip buralarda, atalarından kalma sporları yaşatmak için mücadele veriyoruz.  Ata sporlarımızı yaşatmak ve ileriye götürüp geleceğe taşımak mücadelesindeyiz. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 “Rahvan At Yarışları geleneksel spor dallarımız içinde çok önemli”

Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, “Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun bir yıl içinde 19 defa düzenlediği atçılık ve binicilik Rahvan Yarışları’ndan birinin Ordu’nun Ünye ilçesinde düzenlendiğini söyledi.

“Rahvan At Yarışları bizim geleneksel spor dallarımız içinde çok önemli” diyen Türker, şunları söyledi: “Ordu ilini Karadeniz’in en güzel, en şirin, kültürel ve tarihi yönüyle, coğrafyasıyla Türkiye’nin dışa açılan turizm kapısı olarak nitelendirmek lazım. Ünye Belediyesi’nin bu tesisleri Ordu’nun tek atçılık tesisleri. Bu yönüyle de Ünye Belediyemizi, Belediye Başkanımızı da kutlamak gerekiyor. Karadeniz’in bu güzel ilçesi Ünye, At Yarışlarının Kırkpınarı olarak anılmaya layık. Bu tesis Türkiye’de hemen hemen hiçbir ilde yok. Böyle bir pist, böyle bir atçılık, binicilik tesisinin Ünye’de olması, Asbaşkanımız Günal Genç’in ‘Ünye’de bu yarışların atçılığın Kırkpınarı’ olarak adlandırılması isabetli olmuş.”

Yarışmanın sonunda kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri ve kupaları verildi. Dereceler ise şöyle oldu:

-3lü tay kategorisinde Salim Sencar birinci, Şahnalı Mehmet ikinci, Orhan Beğen üçüncü.

-4lü tay kategorisinde Yılmaz Karataş birinci, Veysi Gerihan ikinci, Hüseyin Güner üçüncü.

-Küçük orta kategorisinde Mustafa Kahraman birinci, Basri Çat ikinci, Necati Hamitoğlu ise üçüncü.

-Büyük orta kategorisinde Veysi Gerihan birinci, İsa İleri ikinci, Yılmaz Karataş ise üçüncü.

-Başaltı kategorisinde, Erdal Şen birinci, İsa İleri ikinci, Erdem Akbaş üçüncü.

-Baş kategorisinde Erdal Şen birinci, isa ileri ikinci, erdem akbaş üçüncü

Rahvan At Yarışları’nı izlemeye Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, kurum amirleri ve at severler katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.