son haberler

Bahçe Düzenlemesinde Teknolojik Kolaylık

Yayınlanma Tarihi: 6 Nisan 2017 okunma

Bahçe Düzenlemesinde Teknolojik Kolaylık
Gündem
0

Ev, site, villa ya da kafe. Çevre düzenlemesinde yeni dönem başladı. Daha önce uygulandıktan sonra rötuşlar yapılırken şimdi ise teknoloji kullanılıyor. Önce uygulama yapılacak alan bilgisayar ortamına aktarılıyor, ardından ne uygulanmak isteniyorsa sanal ortamda gözle görülüyor. Vatandaşların beğendiği son şekli uygulama yapılacak alanda hayata geçiriliyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ni bitiren Peyzaj Mimarı Yunus Emre Yılmaz memleketi Ünye’de Ünyelilere hizmet için Peyzaj ve Fidancılık Ofisi açtı. Genel halk diliyle çevre düzenlemesi olan peyzaj konusunda bilinenleri ve bilinmeyenleri değerlendiren Peyzaj Mimarı Yılmaz,  “Hem proje hem fidan hem de uygulama olarak vatandaşlara yardımcı oluyoruz. Yerli ve ithal bitkiler konusunda oldukça fazla çeşitliliğimiz ile istenilen her türlü projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

Çevre düzenlemesi konusunda eskiye göre teknolojiyle birlikte yeni bir dönemin başladığına işaret eden Yılmaz, “biz vatandaşlara önce uygulama yapılacak alanı bilgisayar ortamında 3 boyutlu olarak modelleme yapıyoruz. Burada yapılan düzenlemeler sonucu son şekli verilen projeyi hayata geçiriyoruz. Bunun vatandaşlarımıza tabi ki hem zaman olarak hem de maddi olarak kazancı var” dedi.

Uygulama yapılacak alanın büyüklüğüne göre ya da yapılacak çeşitliliğe göre çalışmaların 2 gün ile 2 ay arasında değiştiğini ifade eden Yılmaz, “mevsim olarak sıcak hava ardından yağan yağmur bizim için çalışacak en güzel zaman dilimi” diye konuştu.

Çevre düzenlemelerinde genelde çit bitkisinin talep edildiğini ifade eden Yılmaz, bayanların ise bahçeleri güzelleştirmek adına çiçeklere ilgi gösterdiğini söyledi.

Yılmaz son olarak, “Ünye için çalışıyoruz, Ünye’yi güzelleştirmeye çalışıyoruz” diyerek bahçe bakımı, peyzajı ve uygulamaları konusunda vatandaşların kendilerine her türlü konuda danışabileceklerini söyledi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.