son haberler

Bakanı Bile Olan İlçede Turizm Bürosu’nda Çalışan Yok!

Yayınlanma Tarihi: 6 Eylül 2017 okunma

Bakanı Bile Olan İlçede Turizm Bürosu’nda Çalışan Yok!
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye’de atıl durumda bekleyen Turizm Danışma Bürosu çözüm bekliyor.

Karadeniz’in incisi olarak bilinen Ünye, hem denize kıyısı olan hem de en uzun sahili olma özelliği taşıyan ilçe. İlçenin turistik ve tarihi mekanları da bulunurken Turizm kenti olma yolunda çalışmalar sürüyor. Ünye İskelesi, Müze Evi, Kadılar Yokuşu, Kalesi, Kültür Yolu, Yalı Kilisesi gibi tarihi mekanlara sahip Ünye’de, ilçeye gelen ya da ilçeden geçerken uğrayanlar zaman zaman bu bürodan bilgilendiriliyordu. Daha önce hükümet konağında bulunan Turizm danışmanı aracılığıyla ilçe hakkında yerli ve yabancı turistlere bilgi verilirken Ünye Cumhuriyet Meydanı’na yapılan Turizm Danışma Bürosuyla bilgilendirmeler buradan yapılıyordu. Ancak büronun uzun süredir kapalı olması insanların aklına “kapı duvar” deyimini getirdi. Kapıya yapıştırılan “dışarıdayım birazdan döneceğim” notunun altında bir telefon numarası yazarken birçok ilden büyük bir ilçede büronun atıl vaziyette beklemesi görenleri şaşırtıyor.

Ünye Kaymakamlığı ve logosunun bulunduğu ofisin hizmet vermemesi ise Kültür ve Turizm Bakanı bile olan ilçenin içler acısı durumunu gözler önüne serdi.

Bu sorunun giderilip giderilmeyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

2013 Yılında Açılmıştı

Ünye Cumhuriyet Meydanı’na 2013 yılında Ünye Belediyesi tarafından yaptırılan Turizm Danışma Bürosu’nda  daha önce yabancı dil bilen bir personel tahsis edilmişti. Büro daha sonra Ünye Kaymakamlığı sorumluluğuna geçerken son 2 yıldır büro kapalı ve atıl durumda bekliyor.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.