son haberler

Balık Satışı Yapılamayacak Alanlar Belirlendi

Yayınlanma Tarihi: 13 Temmuz 2016 okunma

Balık Satışı Yapılamayacak Alanlar Belirlendi
Gündem
0

Ünye Belediye Meclisinde, balık satışının yapılamayacağı alan belirlendi. Buna göre Burunucu mevkiinden Fevziçakmak Mahallesine kadar geniş bir alanda balık satışının yapılamayacağı belirtildi.

Ünye Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısı belediye meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşti. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste 1 madde oy birliği olmadan kabul edildi.

Telcioğlu; “Yalan, Dolan ve Samimiyetsizliğin Olduğu Yerde Olmam” 4İmarla ilgili tek gündem maddesinin görüşüldüğü belediye meclis toplantısında imarla ilgili madde İmar Komisyonu’na havale edildi.

11 Mahalleye bilirkişi belirlendi

Gündemde görüşülen bir maddede Ünye Çakmak, Çatak, Çaytalpınar, Düzköy, Düzsaylan, Erenyurt, Keş, Kuşçulu, Pınarbaşı Saylan ve Şenyurt Mahallelerine her mahalle için 6’şar kişilik bilirkişi heyeti oluşturuldu.

Ünye Belediyesi Sorunsuz Bir Denetim Geçirdi

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü 21 Haziran 2011-2 Mayıs 2016 tarihlerini kapsayan denetim raporu, meclisin bilgisine sunularak sorunsuz bir denetim geçirildiği belirtildi.

LED ekranın reklam bedeli Tarife Komisyonu’nda

Gündemde görüşülen bir maddede 2464 Sayılı Belediye Gelirler Kanuna göre Ünye Belediyesi’ne ait olan LED Ekrandan yapılacak olan reklamların fiyat tarifesinin belirlenmesi konusu görüşülerek Tarife Komisyonu’na havale edildi.

Arşiv gitti, Koordinasyon Müdürlüğü geldi

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise, Arşiv Müdürlüğü’nün kaldırılması, yerine Koordinasyon İşleri Müdürlüğü kurulması, 4. sınıf müdürlük olan Yardım İşleri Müdürlüğü’nün 1 derece kadroya indirilmesi, 1 derece kadro olan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün ise 3 dereceye çıkartılması konusu görüşülerek kabul edildi.

Balık Satışı Yapılmayacak Alanlar Belirlendi 3Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Arşiv Müdürlüğü bütün belediyedeki evrakları tamamen dijital ortama aktardık. Belediyede artık geçmişle ilgili bir işiniz olduğunda talep edenin önüne birkaç dakikaya koyuyor. Bunlar tamamen Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün bünyesinde gerçekleşti. Bunlar teknolojik altyapı çalışması olduğu için bunu yine Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde değerlendirilmelidir” dedi.

Binicilik Tesisleri, Rafting Sporu Zipline Hizmetlerine Açılıyor

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise, Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet vermekte olan Binicilik Tesislerinde (At hanı) rafting sporu zipline hizmetleri kurulmuş olduğundan; zipline hizmetlerinden yararlanan şahıslardan verilen hizmetler için tarife belirlenmesi görüşülerek Tarife Komisyonuna havale edildi.

3 Yerin İçkili Yerler Krokisine Dahil Edilmesi Komisyonda

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Atatürk Mahallesi Hasdemir Sokak No:10/A, Yüceler Mahallesi Yalı Mevkii, Göbünalcı Mahallesi Kocaman Mevkiindeki 3 yerin içkili yerler krokisine dâhil edilmesi konusu görüşülerek İçkili Yerler Komisyonuna havale edildi.

Balık Satışı Yapılmayacak Alanlar Belirlendi 2Şehir Merkezinde Balık Satışı Yapılamayacak

İmar Komisyonun belirlediği balık satışının yapılamayacağı alan meclis tarafından onaylandı. Buna göre Burunucu mevkiinden Fevziçakmak Mahallesine kadar geniş bir alanda balık satışının yapılamayacağı belirtildi. Mecliste ayrıca, büyük marketlerde ve lokanta işletmelerinde balık satışının yapılmasının engellenemeyeceği ifade edildi. Balık satışının yasaklandığı alanlarla ilgili oylama yapılırken oybirliğinin olmaması dikkatlerden kaçmadı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.