son haberler

Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi Ama…

Yayınlanma Tarihi: 5 Eylül 2017 okunma

Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi Ama…
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Denizlerde balık sezonu 3 Eylül’de başlarken ilk gözlemleri balıkçılar değerlendirdi. Beklentilerinin çok altında bir ürün ile sezona başladıklarını ifade eden balıkçılar, sezonu iki haftalık gözlemin ardından net görecekler.

1 Eylül’de sona eren av yasağının Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle balıkçılar sezonu 3 Eylül’de açtı. Denizden beklentiler ise tezgahta sevindiremedi. Ünye Belediyesi Balık Satış Yeri’nde sezonu değerlendiren Ufuk Taslı “3 Eylül itibariyle sezonumuz başladı. Görünür itibariyle bu yıl bir bolluk olduğuna pek inanamıyorum. Şu an palamut tezgahlarda hiç yok, dün ve önceki gün azdı vardı. Sezon böyle giderse durumda büyük sıkıntı var. Ama önümüzdeki bir iki hafta bu yılın değerlendirmesini yapabileceğimiz bir zaman dilimdir” dedi.

İstanbul’da hamsi fiyatlarına da değinen Balıkçı Taslı, “bugün İstanbul Hamsisi’nin kasası Samsun’da 180 TL. Bu fiyata satılan hamsinin bol olduğunu söylemek doğru değildir. 45-50 TL civarında fiyatlarda satılınca kasası o zaman bol olduğu söylenebilir. Şu durumda neredeyse et fiyatına yakın fiyatlar” dedi.

Şu an itibariyle tezgahlarda Mezgit-İstavrit 8-10 TL, Barbun 5-25 TL, Palamut 5-10 TL’den satılıyor.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.