son haberler

Basın Konseyi Adalet Nöbeti’nde

Yayınlanma Tarihi: 25 Ocak 2024 okunma

Basın Konseyi Adalet Nöbeti’nde
Gündem
0

Hatay Milletvekili Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuşması ve TBMM’deki görevine başlaması için İstanbul Adliye Sarayı’nda dün, Basın Konseyi
Başkanı Pınar Türenç ve Prof. Dr. Bahadır Erdem’in de konuştuğu yeni bir Adalet Nöbeti gerçekleştirildi.

İstanbul Adliyesi Fuayesinden bir araya gelen avukatlar ve konuşmacılar, yakalarına Can Atalay’a özgürlük etiketleri takarak, ‘Anayasa, hukuku, adalete ve özgürlüğe el veriyoruz’ dediler.

Daha sonra topluca İstanbul Adliye Sarayı önüne geçen ‘Adalet Nöbetçileri’, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve Prof. Bahadır Erdem’in konuşmalarını dinlediler.

Adalet Nöbetine, Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay da katıldı.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, “Sesimizi çoğaltmak, hak hukuk adalet için, Adalet Nöbetindeyiz. Hukuksuzlukta geldiğimiz bu noktaya utanç duyuyoruz. Ve üzgünüz, bu gri tabloda, yol alamadığımızın farkında olduğumuz için üzgünüz. Ve ürküyoruz, hukukun olmadığı iklimlerde aydınlığa çıkılamayacağını bildiğimiz için korkuyoruz. Anayasa yaşamsal direğimizdir, Anayasa Mahkemesi kararları hukukun üstünlüğüdür, vicdandır, haktır, herkes için bağlayıcıdır” dedi.

Başkan Türenç, “Temel hak ve özgürlüklerin, eşitliğin ve cumhuriyetin değerlerini yitirmeden, var olmak istiyoruz. Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bu değerler ışığında, özgürlüğüne kavuşmasını ve milletvekili olarak Meclis’teki yerini almasını bir kez daha haykırıyoruz” diye ekledi.

Başkan Türenç, şöyle devam etti: “Ocak ayı, yitirdiğimiz gazetecileri andığımız aydır. Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu ve 1 Şubat’ta da Abdi İpekçi katledildi. Onları bizden alan karanlık odakların hala cezalandırılmalarını ekliyoruz, adalet arıyoruz, mutlaka bir gün adaleti bulacağımıza inanıyoruz.”

Prof. Dr. Bahadır Erdem ise, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulması çağrısı yaptı, “Bu karara uymamak Anayasa’ya uymamak demektir. Bunu kimse kabul edemez, ettiremez” dedi.

Partisi İyi Parti’den istifa ettiğini hatırlatan Prof. Erdem, Mart ayında yapılacak seçimde iktidara sandık dersi verilmemesi halinde Türkiye’yi daha karanlık günlerin beklediğini vurgulayarak, “Sandıkta tüm muhalifler birleşmeli” çağrısında bulundu.

Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Annesi Şükran Atalay ise, oğlu için yapılan nöbete katılanlara teşekkür etti ve hukuksuzluğun sona ererek oğluna hakkının verilmesini talep etti.

Adalet Nöbetine İstanbul Barosu Avukatlarının yanı sıra Basın Konseyi İkinci Başkanı Başar Yaltı ve Yüksek Kurul Üyesi Doğan Satmış da katıldı.

HABER MERKEZİ

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.