son haberler

Bıçaklar Bilenerek Bayrama Hazırlandı

Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2017 okunma

Bıçaklar Bilenerek Bayrama Hazırlandı
Gündem
0

Cuma günü idrak edilecek Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar tamamlanıyor. Bazı vatandaşlar kurbanını mezbaneler ya da kasaplar aracılığıyla keserken bazıları ise kendileri kesiyor. Kurbanda en çok lazım olacak olan ise bıçaklar. Bıçakların keskinliği kadar işlevi de önem taşırken her bıçak her işte kullanılmıyor.

İşin uzmanı bıçakların önemini anlatırken Boğazlama, deri yüzme ve et doğramada doğru bıçak kullanımına da dikkat çekti. Yaklaşan bayram öncesinde talep gören kurban bıçaklarını üretmek için körükçüler fazla mesai yaparken Bıçak Ustası Mehmet Avcı şu bilgileri verdi; “0 (sıfır) numara ile 5 numara arasında kurban bıçakları üretiyoruz. 0 ile 1 numara arasındaki numaralar kurbanda deri yüzmek ve küçük işler kullanmak için, 4-5 numara ise kurban kesimi için kullanılan bıçaklardır.”

Ünye’de 30 yılı aşkın zamandır kazma, kürek, balta, girebi ve zirai malzemeler yapan Körükçü Salim Koç, kendi imalatı olan ve ‘Salim Usta’ markasıyla piyasaya çıkardığı bıçakları Kurban Bayramı öncesinde satışa çıkarırken Bıçak Ustası Avcı, “Ünye’yi kendine has bıçaklarıyla tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Vatandaşların fabrikasyon bıçaklar yerine Ünye imalatı olan bıçakları kullanması tavsiye eden bıçak ustası Avcı, “Çünkü fabrikasyon bıçaklar birkaç yıl dayanırken, bizim bıçaklarımız taşa, ağaca veya kemiğe vurulmadığı takdirde 20 -30 sene dayanabiliyor” dedi.

Salim Usta bıçaklarının geçen yılki fiyatlardan satıldığını, zam yapmadıklarını belirten Avcı, “Bıçaklarımız 15 liradan başlayıp işçiliğine göre 50 lira arasında değişiyor. Bıçakların yanı sıra ürettiğimiz satırlarımızda var. Satırlarımız ise ebatlarına göre 40 ve 50 lira olmak üzere iki çeşit satırımız var. Ürünlerimiz dövme ve garantili çelik. Vatandaşlarımızda bundan memnun, fiyat olarak da uygun” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.