son haberler

Bir Annenin Dram Dolu Günleri

Yayınlanma Tarihi: 12 Mayıs 2017 okunma

Bir Annenin Dram Dolu Günleri
Gündem
1

www.unyetv.net/ÖZEL HABER

10-16 Mayıs 2017 tarihleri arasında Engelliler Haftası kutlanıyor. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, sıkıntılarını paylaşmak amacıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerde farkındalık yaratılıyor.

Şimdi okuyacağınız haber ise bir annenin yaşamak istemediği hatta duymak istemediği türden. Engelli kızını doktorlar ölecek demesine rağmen verdiği mücadele sonucu hayata tutunduran anne o hem ibretlik hem de takdirlik günlerini Ünye TV’ye anlattı.

Ünye’nin İpekyolu Mahallesi’nde ikamet eden 3 çocuk annesi Derya Şahin 1 ay erken doğan kızı Elif Naz Şahin’in tedavi sürecinde yaşadıklarını duygu yüklü cümlelerle aktardı.

Daha önce Çorlu ikamet eden aslen İkizceli olan Şahin bir süre İkizce’de kaldıktan sonra Ünye’ye yerleşti. Herkes onu Engelliler Haftası etkinliklerinde kızıyla birlikte Ünye Cumhuriyet Meydanı’na geldiğinde tanıdı.

Derya Şahin başından geçenleri şöyle anlattı; “Kızım erken doğumla dünyaya geldi. Prematüre olarak 8 aylıkken doğdu ve 1,5 aya yakın küvezde kaldı. Sıkıntılarımız burada başladı. 8 ayına geldiğinde ise tanısı kondu. Erken doğum olması nedeniyle yaşıtlarına göre 1 ay geriden hareketleri başlıyor ancak el ve kol hareketleri çok yavaştı. Basma refleksleri yoktu. Biz ilk olarak Edirne Üniversitesi’ne gittik. Bana orada söyledikleri halen aklıma geldikçe kötü oluyorum bütün tahlillerinizi yaptık sonuç olarak çocuğunuz ya 5 yaşına kadar yaşar ya da 7 yaşına kadar yaşar. Hiç boşuna fizik tedavi alıp ta canını yakmayın dediler.”

Doktordan Fizik Tedavi İçin İmzayı Onu Odaya Kilitleyerek Aldı

Derya Şahin, doktorun o sözlerinin ardından ne yapacağını bilemeden 1 hafta sonra doktorun verdiği randevuya gitti. Burada elinde fizik tedavi verilmesi için onay bekleyen evrakla doktorun odasına girdiğini ifade eden Şahin , “bana fizik tedavi veremeyeceğini söyledi. Benden resmen çocuğumun ölümünü beklememi istedi. Fizik tedavi vermek istemedi. O an çok kötü oldum. Ne yapacağımı bilemedim ancak doktorun odasında 3-4 kişi daha vardı. Onlardan dışarı çıkmalarını istedim. Doktor ile özel bir şey konuşacağım dedim. Sonra doktora ben bir anneyim, tek başıma mücadele veriyorum, eşim var ama yanımda yok dedim. O sırada kapının üzerindeki anahtarı fark ettim ve kapıyı kilitleyerek anahtarı aldım. Akşama kadar yani doktor imzayı atana kadar kapıyı açmadım. Çok mücadele verdim. En sonunda çocuğumun fizik tedavi alması için gerekli olan imzayı attırdım. Yaptığımın iyi bir şey olmadığını biliyorum ancak bir anne nasıl evladının göz göre göre ölümünü bekler? Doktor imza atana kadar bana ağıza alınmayacak hakaretler etti, sözler söyledi. Çocuğum için hiçbirini duymadım” dedi.

8 Ay Sonra Doktor Çocuğu Tanıyamadı

Derya Şahin, “Doktor imzayı attıktan sonra bizi fizik tedaviye yönlendirdi ancak bana çocuğu 8 ay sonra göreceğim dedi. Ben çocuğuma fizik tedavi ile birlikte özel rehabilitasyon merkezinde de tedavi aldırdım. Çocuğum 18 aylık olunca ben doktordan tekrar randevu aldım ve kontrole gittik. Eli kolu oynamayan çocuk tedaviye cevap verdi ve hareketliliği arttı. Hatta kontrole gittiğimizde doktor çocuğu tanıyamadı. Çünkü çocuğum küçük cümleler kurabiliyor, heceliyordu.

5 Doktor “Tedaviyi Keselim” Dedi

Kontrole gittiğinde doktorun çocuğu muayene ettiğini ve gerekli tahlilleri yaptıktan sonra ise heyete girdiğini ifade eden Şahin, “Bu kez 9 kişilik heyete girdik. Bu kadar mücadele etmeme rağmen yine orada da bana sıkıntı yaşattılar. 9 doktordan 4 doktor tedaviye devam edelim derken 5 doktor tedaviyi keselim dedi. Çocuğumun beyninde sıvı var sağ ve sol da iki tane kitle var. Tanısı konmadı. Müdahale edip alamıyorlar, aldıkları zaman iki ay yaşar diyorlar tıp dilinde ancak benim yaşadıklarımdan tecrübemle ben buna da inanmıyorum” dedi.

Tedaviye Ordu’da Devam

Şahin, “Çocuğum şuan 5 yaşını doldurmak üzere maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavimi devam ettiremedim ancak fizik tedaviyi sürdürüyorum. Bu yaşına kadar çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. Edirne Tıp Fakültesi’nde kontrollerimizi yapıyorduk, şimdi bundan sonra Ordu’da kontrollerimizi sürdürüyoruz. Artık kontrollere de gitmek istemiyorum. Çünkü her gittiğimde bana olumsuz cevap veriyorlar. Çocuğumun zaman zaman havale gibi krizleri oluyor o zaman doktora gidiyoruz tedavi alıyor sonra eve geliyoruz. Hastanelerde çok sıkıntılı bir dönem geçti. Bir doktora gidiyoruz, bizim branşımız değil deyip başkasına gönderiyorlar, onlar da bir başkasına. Eşim de ilk başlarda bana destek olmadı. Pes etmedim ama çok yoruldum. Şimdi eşim bir çay ocağında çalışıyor ve geçimimizi öyle sağlıyoruz” dedi.

Benim Çocuğum Bana Göre koşuyor

Bu kadar mücadelenin ardından aldığı sonucun kendisini memnun ettiğini ifade eden Elif Naz’ın annesi Derya Şahin, “Benim çocuğum destekle yürüyebiliyor şu anda. Geçmişini bilmeyen bu çocuk yürüyemiyor diyor ama ben yaşadıklarım karşısında ve aldığım sonuç karşısında bu çocuğum bana koşuyor. Şuan nöroloji doktoruyla tedavi konusunda görüşüyoruz. Bana senin çocuğun yürür dedi. Ancak kasları esnek olduğu için kas geriliği var. Ağustos ayına gün attılar ve MR çekecekler ancak şöyle bir durum var doktorların verdikleri ilaç uyutmuyor çocuğu dolayısıyla MR çektiremiyoruz” dedi.

Elif Naz’ın Doktora Verdiği Şaşırtıcı Cevap

Çocuğunun doktor ile bir anısını da anlatan Derya Şahin,  “doktor bir cihaz takacaktı çocuğuma yürümesine yardımcı olması için. Doktor odasında cihazı taktı ve çocuğum iki adım yürüdü sonra durdu. Doktor çocuğuma sorular soruyordu. Büyüyünce ne olacaksın sorusuna ise verdiği cevap beni halen güldürüyor; ‘ben büyüyünce senin gibi oturan doktor olmayacağım çocukları yürüten doktor olacağım’ dedi” diye konuştu.

Yanlış Park Sorunu Kabusları Oluyor

Ünye’de gelişi güzel park edilen araçlardan en çok etkilenen engelliler bu sorumsuzluğun artık sona ermesini istiyor. Derya Şahin bunla ilgili ise yaşadıklarını şöyle anlattı; “Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyoruz çocuğum tekerlekli arabada. Tam kaldırımdan aşağıya ineceğimiz yere bir araba sıfır yanaşmış ve park etmiş. İnemiyoruz, kaldık orada. Bende arabayı yanlış yere park eden vatandaşı uyardım ancak o benim üzerime yürüdü. Çocuğum o sıra ‘anneme bağırma görmüyor musun tekerlekli sandalyedeyim’ deyince adam arabasını o zaman çekti. İnsanlar bir iki dakikalığına yanlış park yapıyor ama onlar için sorun olmayan şeyler bizim için büyük sorun. Bizi düşünerek araçlarınızı park edin. Allah bu duruma kimseyi düşürmesin”.

Tek İsteğim Var!

Derya Şahin son olarak ise “Ben her gittiğim yerden destek aldım. Allah razı olsun. Zaten para için kimsenin kapısına gitmedim. Benim kurumlardan sadece doktor talebim oldu. saoğlsun Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da her zaman kapımız açık dediler. Benim tek isteğim çocuğumun sağlığına kavuşmasıdır” dedi.

1 Yorum

  1. Pingback: Elif Naz’ın Artık Akülü Aracı Var Ünye TV

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.