son haberler

Çamyar’dan Seyyarlar, Kültür Sarayı Ve Üniversite Açıklaması

Yayınlanma Tarihi: 12 Ocak 2016 okunma

Çamyar’dan Seyyarlar, Kültür Sarayı Ve Üniversite Açıklaması
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’nin önemli meseleleri konusunda açıklamalarda bulunda.

Gazetecilerle bir araya gelen Başkan Çamyar, seyyar satıcılar Kültür Sarayı projesinde gelinen aşama ve Üniversite konusunda gelinen nokta konusunda bilgiler verdi.

İlk olarak üniversite konusuna değinen Çamyar; “Üniversite ile ilgili 4-5 yıldır o alanla ilgili mücadele ediliyor. Belediye başkanı olmamla beraber biz bu süreci tamamladık. Şu anda alanın yerleşke planını çalışıyorlar. Tahmini yol akslarımızı, burada ki var olan üniversite ile beraber onun yanına bir mühendislik fakültesi vs. koymak suretiyle biz yerleştireceğiz. Kadılar yokuşunun tepesinde o düzlükte olan evi kamulaştırıyoruz. Kadılar yokuşunun yoluyla ilgili ödemeyi yaptık. Çamur biter bitmez, havaların düzelmesiyle yol yapılacak” dedi.

Çamyar’dan Seyyarlar, Kültür Sarayı Ve Üniversite Açıklaması 2Kültür Sarayında İhale Haziran’da

Kültür Sarayı konusunda da bilgi veren Başkan Çamyar; “Kültür Sarayı ile ilgili geçtiğimiz hafta 5 milyon 800 bin TL’lik rakam daha aktarıldı. 1 milyon 500 bin vardı zaten ve şu anda 7 milyon 300 bin liralık rakam oldu. Projeyi kültür bakanlığında Nurcihan isimli bir arkadaşımız çalışıyor. Şu anda proje bitmek üzere. Yaz sezonuna kadar geçici olarak Pazar yerinin arka tarafına alacağım. Ben bu taşıma işlemini yaza kadar yaparken Kültür bakanlığı Haziran ayına kadar projeyi bütün detaylarıyla bitirecek. Onlar oranın ihalesine çıkacaklar, bende onlarla beraber aynı anda pazaryerinin ön tarafına uygulayacağım projenin ihalesine çıkmayı düşünüyorum. Şuan ki minibüs garajının olduğu yere ve parke fabrikasının kaldırdığımız bölgeye taşıyacağım. Yaz sezonu bu taşımayı tamamlamayı planlıyorum. Kültür Bakanlığı da projeyi bütün detaylarına kadar bitirecek onlar oranın ihalesine çıkacaklar bende onlarla beraber aynı anda Pazar yerinin ön tarafına uygulayacağım proje ile ihaleye çıkmayı planlıyorum. Kafamızda olan projede arka tarafa kültür sarayını oturtacağız, önü olduğu gibi meydan olacak, altı 600 araçlık otopark olacak. Yan tarafları ise çok fazla yükseltmeden ticari alan olacak.

Stat Yıkılacak Ama…

Kültür Sarayı projesinin devamında top sahasını yıkmakta var ama bu dönem yıkamayız. Yıkmak için önce yerine yeni top sahası yapmak gerekir. Etap etap ilerleyeceğiz. Kafamızda ki düşünce 3 etap. Birincisi pazaryeri projesini o dönem dönüştüreceğiz yani bu dönemde kültür sarayını bitireceğiz. Ondan sonra ki aşama da biz minibüs garajımızı ve köylü pazarımızı tabakhane deresinin kenarına planlıyoruz. O projede çalışılıyor şuanda. Proje bitti, rakamsal büyüklük itibari ile çok ciddi bir maliyet yani 23 milyon TL çıktı. Dolayısıyla biz 23 milyonluk bir projenin altından belediye olarak da kalkamayız, yap işlet devret modeliyle de yaptıramayız. Dolayısıyla projeyi biraz daha küçültüyoruz şu anda. O bittiğinde de minibüs garajını ve stadın arkasına geçici taşıyacağımız köylü pazarını esas ana yerine almış olacağız. O zaman o bölgede hem minibüs garajını hem stadı kaldırıp, oranın tamamını çok güzel bir kent ormanı yapmak gibi bir proje var aklımızda” dedi.

Seyyarlarla Büyükşehir İlgileniyor

Seyyar satıcılarla ilgili ise Büyükşehrin ilgilendiği bir konu olduğunu belirten Çamyar; “Seyyar satıcılarla ilgili yasal sorumluluk Büyükşehrin. Ünye Belediyesine birileri bu arkadaşları pohpohlayarak benim üzerime salmaya çalışıyorlar diyelim. Ana caddeler büyükşehrin dolayısıyla ben buralar yol yapamam, vergi alamam ve dolayısıyla seyyarları kaldırma görevi de büyükşehrin veya kaldırmama yetkisi de Büyükşehirde. Bu sıkıntı 4-5 ay öncede vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Zabıta Daire Başkanıyla görüştüm. Öyle pat diye kaldıralım demekle bu işin olmayacağını ve bir geçiş süreci öngörülmesi gerektiğini söyledim. 1 Ocak onlara verilen son tarihti ve bu tarihten sonra tekrar biz devam edelim dediler. Tamam, bir süre daha olsun ama sonra ne olacak? Büyükşehir ise gerçekten ihtiyaç sahibi olanları tespit edelim, onlarla ilgili bir çalışma yürütelim, nerelerde duracakları ile ilgili bir çalışma yapalım ama burada işin arkasında başka bir şey var. Seyyarlarda bir kişinin bir arabası yok. Bir kişinin 5 arabası var, bir kişinin 8 arabası var. Sabahleyin bu arabalar seyyarlara dağılıyor, akşamleyin paralar onlardan toplanıyor. Bu hukuk devleti içerisinde olacak bir şey değil” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.