son haberler

ÇATOM Sergisine Müsteşar Ziyareti

Yayınlanma Tarihi: 4 Haziran 2016 okunma

ÇATOM Sergisine Müsteşar Ziyareti
Gündem
0

Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) kursiyerlerinin yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünler Yalı Kültür Merkezinde sergileniyor. Serginin açılışına başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ayşe Kardaş olmak üzere Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, , Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve kursiyerler katıldı.

Açılış konuşması yapan ÇATOM Başkanı Selma Hasdemir, “5 yıldır kadınlarımızla beraber ekonomik, sosyal, kültürel gelişimimiz için el ele verdik ve çalışıyoruz. Bu yıl Sayın Müsteşarımız bizi ÇATOM Sergisine Müsteşar Ziyareti 3gerçekten çok güçlendirdiler. Teşrif ettikleri içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yıl biz çalışmalar anlamında Ünye ÇATOM olarak bir adım daha yukarı çıktık. Başbakanlığımızın yurt dışına çıktıklarında ve yurt dışından gelen misafirlerine hediye ettikleri ürünlerin bir kısmını biz hazırladık. Dolayısıyla kazandığımız beğeniyle büyük bir referansa ulaşmış olduk. Bu bizim için çok önemliydi. Biz ÇATOM olarak bütün kadınlarımızla çalışmalarımıza var olan gücümüzle devam edeceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da destekleriyle yanımızda olan Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ayşe Kardaş yaptığı konuşmada, bu tür çalışmalara destek olacağına söz vererek, “2011 yılında GAP Bölgesi haricinde Türkiye’nin sahip olduğu tek ÇATOM Ünye’de kuruldu. Bu hem Ünye açısında bir ÇATOM Sergisine Müsteşar Ziyareti 2memnuniyet hem Türkiye’nin geri kalanı açısından bir umut ışığı oldu. Başka yerlerde de açılmalı, çünkü Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) Ünye’de olduğu gibi toplumun diğer katmanlarında da tahmin edilenin çok ötesinde bir etki yarattı. Burada görüyoruz, toplumun temel taşı dayanışma, birlik beraberlik ve bir şeyler üretme. Hayatın bir amacı olmalı. Bu anlamda bu tip tesislerin var olması çok önemli. Boşa harcanan zaman gerçekten israf ve Allah’ında haram kıldığı şeylerdendir. Hem zamanımızı değerli kılmak adına hem bir şeyler üretip topluma faydalı olmak adına böyle tesislerin arttırılması için bende elimden geleni yapacağıma burada söz veriyorum” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise konuşmasında; “Ünye’mize gelerek bizi onurlandırdıkları için değerli müsteşarımıza teşekkür ediyoruz. İstanbul’da bu mekânında içinde bulunduğu ödül töreninde geliyorum. Tüm Ünye halkı adına kültür yolu ile ilgili ödülümüzü aldık. Yılın en başarılı Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı adına sizler için bu ödülü aldık. Bu ikinci ödülümüz oldu. Ünye yavaş yavaş tarihiyle, kimliğiyle, kültürüyle şekillenmeye devam ediyor. Tabi binaları tek başına yapmak bir anlam ifade etmiyor. Bu binaların yaşaması, yaşatılması gerekiyor. İşte tamda bu noktada ÇATOM ve benzeri kurumlara ihtiyaç duyuluyor. Bu gün bu sergide göz nurunu ortaya koyan hanımefendiler hayat boyu görülmeye değer ürünler ortaya koyuyorlar. Bu ürünlerde emeği geçen hanımefendilere teşekkür ediyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.