son haberler

CHP’den 4 Maddelik Soru Önergesi

Yayınlanma Tarihi: 8 Ocak 2016 okunma

CHP’den 4 Maddelik Soru Önergesi
Gündem
0

Ünye Belediye Meclisinde bulunan CHP’li meclis üyeleri, meclise soru önergesi vererek ‘Trafik Para cezaları’ ile ‘Çevre Temizlik Vergisi’ borç tahakkuklarının iptal edilmesini istedi.

2016 yılının ilk meclis toplantısında CHP’li meclis üyeleri Sezai Kantar, Emin Yılmaz ve Kemal Maral, 4 maddelik soru önergesi verdi.

Meclise taşınan önergede; “Son günlerde Belediyemizin, Çevre Temizlik Vergisi adı altında halen işine devam eden, ya da etmeyen 10 bin civarında esnafa ödeme emri gönderildiği söylenmektedir. Bu ödeme emirlerinin birçoğunun esnaflığı yıllar önce terk etmesine rağmen, kendisine 2015 yılı da dâhil ÇTV. Adı altında borç tahakkuk ettirildiği konusunda şikâyetler mevcuttur. Söz konusu bu şikâyetler ve aşağıdaki sorularımızda bahsi geçen konularda 5393 Sayılı Belediye Kanunun 26. maddesi gereğince tarafımıza yazılı, Meclisimize sözlü bilgi verilmesini, eğer var ise yasal olarak iptal edilmiş ‘Trafik Para cezaları’ ile esnaflık faaliyetlerini terk ettikten sonraki dönemlere ait ‘Çevre Temizlik Vergisi’ borç tahakkuklarının iptal edilmesini talep ediyoruz.

1-Belediyemizin ‘Kent Bilgi Sistemi’ uygulaması ile ortaya çıkan bu yeni durumda; Vatandaşımızı mağdur etmemek adına yasal yükümlülükleri konusunda bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?

2- 10 bin esnafa Belediyemiz icra dairesinden tebligat yapıldığı doğru mudur? Eğer doğru ise, tebligatların tamamı Çevre Temizlik Vergisini mi kapsamaktadır. Yoksa diğer vergi, harç ve trafik cezaları gibi alacakları da kapsamakta mıdır?

3- Çıkartılan tebligatlarda Esnaflık faaliyetlerini terk etmiş kaç muhatap vardır?

Bilindiği üzere, 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 Sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun hükmünde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ile 31 Ocak 2013 tarihinden önce kesilmiş olan trafik para cezalarından 120 TL ve altındaki cezalar iptal edilmiştir.

4- Yukarıda bahse konu çıkartılan icra tebligatlarının içinde bu tür trafik para cezaları var mıdır?” ifadelerine yer verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.