son haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeniden Ak Parti Genel Başkanı

Yayınlanma Tarihi: 22 Mayıs 2017 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeniden Ak Parti Genel Başkanı
Gündem
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurucusu olduğu Ak Parti’ye 998 gün sonra yeniden genel başkan oldu.

Ankara Spor Salonu’nda yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne Türkiye genelinden insan yağdı. Ordu ve tüm ilçelerinden Ünye başta olmak üzere çok sayıda partili de bu tarihi ana tanıklık etti.

Kongre için binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kongrede önemli mesajlar verdi.

 “AK PARTİ, ÜLKEMİZLE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR PARTİDİR”

Kongremizin ülkemiz, milletimiz. Dünyanın dört kesimindeki kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.Bu mutlu günümüzü bizlerle paylaşan misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.AK Parti; yolu da, kaderi de, ülkemizle, milletimizle bütünleşmiş bir partidir.Terör örgütleri ile mücadelemize önemli katkı sağlayan korucularımıza teşekkür ediyorum. Hangi kurumda nerede görev yaparsa yapsın, milletimizin büyümesi için emek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tabii en büyük teşekkürü, en büyük takdiri 80 milyonun tamamıyla milletimiz hakediyor.

‘NEREDE KALMIŞTIK’ DİYEREK YENİDEN BİR ARADAYIZ

Bize destek verdiği, en zor zamanda dahi yanımızda yer aldığı için milletimin her bir ferdine yürekten teşekkür ediyorum. 19 Mayıs’ı geride bıraktık, 8 gün sonra İstanbul’un Fethi’ni 564. yıl dönümüne ulaşacağız. Süleyman Şah’tan, Osman Gazi’ye, Fatih Sultan Mehmet Han’dan, Gazi Mustafa Kemal’e kadar tüm abide isimler rahmetle anıyorum. Yaklaşık 3 yıl önce sizlerle helalleşerek ayrılmıştık. Bu sadece hukuki bir ayrılıktı. Gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi de hüzünlerimizi de hep tek yürek olarak yaşadık. Tam 998 gün sonra yine aynı salonda, ‘Nerede kalmıştık’ diyerek yeniden bir aradayız.

“HER TÜRLÜ SALDIRIYA RAĞMEN DİMDİK AYAKTA KALDIK”

16 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda sadece rabbimizden yardım istedik. Milletimizden destek talep ettik. Milletimizin hayır dualarına en az sandıkta kullandığı oy kadar önem verdiğimiz için 16 yıldır sürekli büyüyerek bugünlere geldik. Gönül kazanmayı oy kazanmak kadar önemli gördüğümüz için içeride ve dışarıda maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen dimdik ayakta durabildik.

Bu ülkede güvenlik kaygılarıyla demokrasi taleplerinin aynı anda karşılanabileceğini gösterebildiğimiz için 81 vilayetin tamamında karşılık bulan tek parti olabildik. Hangi il olursa olsun ulaştık. Hepsine hizmet götürdük bundan sonra da götürmeye devam edeceğiz. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete tüm hizmetleri götürmek suretiyle herkesi bu ülkenin 1. sınıf vatandaşı haline getirdik. 16 yıl sonra dahi hala, ‘AK Parti nedir?’ diye sonralar varsa, Ak Parti işte budur”

Belediye Başkanlarına Mesaj

“Milletimize, partimize yük olan değil, yükü omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz.”

MKYK’da Ordu’dan İsim Yok!

İŞTE MKYK LİSTESİ

Bu isimler şöyle: Ahmet Sorgun, Ayhan Ogan, Ayşe Suna Köseoğlu, Cevdet Yılmaz, Emine Nur Günay, Erol Kaya, Fatma Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Yel, Özben Gökçen, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Zeyit Aslan ve Zeynep Alkış.

24 İSİM YERİNİ KORUDU

Abdülhamit Gül, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Nükhet Hotar, Fatih Şahin, Galip Ensarioğlu, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Vedat Demiröz ve Yaşar Karayel ise MKYK’daki yerini korudu.

50 KİŞİLİK TAM LİSTE

Kongrede MKYK’ye giren isimlerin tam listesi ise şöyle;

Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Ayhan Ogan, Ayşe Sula Köseoğlu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Emine Nur Günay, Erol Kaya, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Fatih Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Özben Gökçen, Öznur Çalık, Rabia Sezer Katırcıoğlu, Ravza Kavakçı Kan, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Vedat Demiröz, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Yaşar Karayel, Zeyit Aslan ve Zeynep Alkış.

DİSİPLİN KURULU ÜYELİKLERİ

Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri Ali Özkaya, Ayhan Sefer Üstün, Bülent Gedikli, Emin Haberdar, Kerem Ali Sürekli, Metin Doğan, Murat Göktürk, Övünç Özkan, Sabri Öztürk, Serap Yahşi Yaşar, Zelkif Kazdal, yedek üyeliklere ise Hurşit Yıldırım, Mustafa Bilici, Oya Eronat, Salih Cora ve Salih Çetinkaya’dan oluştu.

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeliğine Aziz Babuşçu, Vedat Bilgin, Nevzat Pakdil, yedek üyeliklere ise Tahir Öztürk, Figen Şaştı, aday gösterildi. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu için üyeliklere Ahmet Cemil Tunç, Selçuk Özdağ, Mehmet Erdem, Güldal Akşit, Yüksel Kavuştu, yedek üyeliklere ise Halide İncekara, Zeki Aygün teklif edildi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.