son haberler

Darder’de Görev Değişimi

Yayınlanma Tarihi: 3 Eylül 2017 okunma

Darder’de Görev Değişimi
Gündem
0

Avukat Koray Maral bayrağı devraldı.

Ünye’nin Yeşilkent Mahallesi’nde Yaklaşık 10 yıl önce kurulan Darahta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Yeşilkent Mahallesi Darahta Mevkii’ndeki dernek binasında yapılan genel kurula dernek üyeleri katıldı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü genel kurulda mevcut Başkan Seyfettin Bulat aday olmayacağını açıklarken üyeler başkanlığa Avukat Koray Maral’ı önerdi. Tek liste ile gidilen seçimde Maral başkanlığa oy birliğiyle seçilirken yönetim kurulunun görev dağılımının ise önümüzdeki günlerde belirleneceği belirtildi.

Yapılan genel kurul sonrası bir açıklama yapan Başkan Koray Maral, “Planmamış bir süreç yaşadık. Derneğimize üye arkadaşlarımızın teveccühü ile yönetime seçildik. Tabi İstanbul’da yaşıyor olmam ve derneğimizin dışarıya açılma isteği doğrultusunda mesai harcayacağız. Darahta, Ordu’nun Büyükşehir olmadan önce Ünye’ye bağlı bir köydü. Şimdi Büyükşehir ile birlikte Yeşilkent Beldemizin Mahalle olması nedeniyle biz de mahalle pozisyonundayız. Bizim mahallemizden önemli kişiler yetişmiştir. Başta Yeşilkent Belediyesi’nde başkanlık yapan, Ünye Belediyesi’nde başkanlık yapan ve Türkiye’de önemli siyasi pozisyonda görev alan hemşerilerimiz vardır. Tabi ki böyle bir mahallenin okumuşu, eğitimlisi, zanaatkarı bulunan mahallenin derneğinin başkanlığının teklif edilmesi çok onur verici benim için. Ben daha önce bazı dernek ve STK’larda görev aldım ama doğup büyüdüğüm kendi mahallemin kurmuş olduğu dernekte yöneticilik yapmak farklı bir duydu benim için” dedi.

Eski Yönetime Teşekkür

Başkan Maral bu zamana kadar dernek yöneticiliğinde bulunan hemşerilerine de teşekkür ederken “burada bizim eski bir okulumuz vardı. Birçok köyde bu tür okullar ya atıl vaziyette duruyor, ya da yıkılmış durumda. Dernek olarak en başından beri sahiplenilerek yapılan çalışma neticesinde bu okulumuz atıl olmaktan kurtarıldı ve dernek binası olarak faaliyetini sürdürüyor. Yine bu okulun çevre düzenlemesi hayırsever mahalle sakinlerimizin gayretleriyle güzelleşti. Bu çalışma Milli Eğitim Bakanlığı tarafından takdir belgesi ile belgelendirilmiştir. Tüm bunları organize eden, emek sarf eden eski yöneticilerimize ben sonsuz teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Faaliyetlerimizi İmece Usulü İle Gerçekleştirmeye Devam Edeceğiz

Derneğin Darahta’nın sorunlarını çözüm noktasında faaliyet yürüttüğünü ifade eden Başkan Maral, Ünye’nin 100’e yakın mahallesi olduğuna işaret ederek, “Darahta da tabi diğer Mahallelerimiz gibi bir takım eksikleri olan ve zaman içerisinde giderilmesi için adım atılan, proje hazırlanan bir mahallemizdir. Biz de tabi yönetici olarak elimizden gelen maddi ve manevi desteği sonuna kadar kullanarak bu sorunların çözümü için gayret göstereceğiz. Ancak dernek faaliyetlerinde 10 yıldır süregelen imece usulü yardımlaşma var. Bu geleneğimiz ve birlikteliğimiz devam edecek” diye konuştu.

Başkan Maral ayrıca derneklerin yerel yönetimlerle birlikte hareket ederek faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek; ” ben ve arkadaşlarım Ünye Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim halinde olunan bir yönetim anlayışı içinde olacağız. Bu çalışmalarımız mahallemizin sorunlarına çözüm olma yolunda çalışmalara kılavuzluk yapma şiarında olacaktır” dedi

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.