son haberler

Devir Teslim Yapıldı, Yeni Müdür Göreve Başladı

Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2017 okunma

Devir Teslim Yapıldı, Yeni Müdür Göreve Başladı
Eğitim
0

Ünye’de yaklaşık 5 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü yürüten Musa Erdem, yerini İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şube Başkanı Tamer Uysal’a bıraktı.

Milli Eğitim makamında gerçekleştirilen devir teslim programına Şube Müdürleri, çalışanlar ve gazeteciler katıldı.

Programda ilk olarak 5 yılını değerlendiren ve hedeflerine yaklaştığını belirten Musa Erdem; “27 Temmuz 2012 tarihinde devraldığımız bu görevi bugün sonlandırmış bulunmaktayız. Yaklaşık 5 yıldır, bu şerefli vazifeyi elimizden geldiğince laikiyle yerine getirmeye çalıştık. Bu dönem zarfı içerisinde daha çok özellikle altyapı çalışmalarına ağırlık vermeye çalıştık. 2012 yılında geldiğimizde tekli eğitim %40-45’iken, şu anda okullarımızda %65 civarında. Devam eden üç yatırımımız var ve bunun yanında tekrar onaylanan büyük yatırımımız var, inşallah onlarında bitmesiyle gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın gerekse hükümetimizin 2019 yılına kadar tekli eğitime geçme hedefi inşallah ilçemizde %90-95 oranında gerçekleşmiş olacak. Bu süre zarfında tekli eğitime önem vermeye çalıştık.  %40 seviyesinde olan 4-5 yaş okullaşma oranı şuan itibariyle %65 oranında. Bunun yanı sıra fen lisemiz yoktu bunu hayata geçirdik, özel eğitime dikkat etmeye çalıştık ve fiziki alanda güzel yerlere kavuştu. Bilim sanat merkezide onaylanmak üzere, inşallah yeni dönemde Tamer Beyle hayata geçerek faaliyet verir. Göreve başladığım zaman özel sektörde % 1-2 oranında okullaşma varken şimdi % 8 civarında verdiğimiz hizmet ile Ünye yol kat etmiştir. Tabi bunun takdiri kamuoyuna eğitim camiasına ve tabi ki Ünyeli vatandaşlarımıza bırakıyoruz. Tamer Beyle birlikte inşallah daha ileri gideceğine inanıyorum. Bunun hepsini ben tek başıma yapmadım bu bir ekip işidir. Şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, personellerimiz ile hep birlikte yaptık. Başta Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş, Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürlerimiz, Sayın Kaymakamımız, yerel siyaset teşkilatlarının katkısı var. Bundan sonra çok daha güzel noktalara ulaşacağız.  Tamer beye yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Tamer Uysal ise bunun bir bayrak değişimi olduğunu ifade ederek; “Bu bir bayrak yarışı, bu bir koltuk değişikliğinden ziyade bayrak değişikliği. Musa Bey çıtası yüksek bir performans burada arz etti. Bize tabi işin zor tarafı kaldı. %100 olan noktaya her anlamda hedefler ciddi anlamda yaklaşmış, o hedefleri tamamlamak ve o hedeflere yaklaşmak kalıyor ki elimizdeki vazifenin görevin ne kadar zor olduğunu iyi anlıyorum. Bu vazifeleri bu görevleri ifa etmek kolay işler değil. Bu işleri ifa ederken nasıl Musa Bey birtakım arkadaşları iradeleri burada sıraladı, nihayet onların desteği katkısı ifade edişleri olmadan bu işleri bu koltukta tek başına yapamazlar. Dolayısıyla bütün paydaşlarımızı hele hele her şeyden önce bu kurumun motor gücü olan milli eğitimin ana mekanizması Şube Müdürlerimizin, o müdürlerimizin altında personel arkadaşlarımızın öğretmen arkadaşlarımızın, velilerimizin mesai paydaşlarımızın burada çok ciddi desteklerini alacağımıza inanıyorum. Tabi burada Musa Bey haklı olarak teşekkürleri ifade ederken Sayın Başbakan yardımcımıza teşekkürlerini ifade ettiler. Bende özellikle burada bize güvendikleri için kendilerine sizin aracılığınızla çok teşekkür ediyorum. Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Kaymakamımıza ve siyasi partilerimizin çok kıymetli mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu benim üzerime yüklenmiş çok ciddi bir sorumluluktur. Bu sorumluluğumu görev bilinci içerisinde yerine getireceğime inanıyorum. Allah en güzel şekilde bize görevlerimizi yapmayı nasip etsin. Koltuklar gelip geçicidir. Musa Bey giderken bir hoş seda bırakarak gidiyor. Karnesi güçlü bir şekilde gidiyor. İnşallah rabbim bize o koltuğu teslim ederken bir sonraki arkadaşımıza da karnesi güçlü bir şekilde teslim etmeyi nasip etsin. Yoksa koltukta oturursunuz koltuklar gelip geçip gider. Önemli olan o koltukta vatana, millete evlatlarınıza nasıl hizmet ettiğinizdir, ne bıraktığınızdır rabbim bizi mahcup eylemesin. Yükün ne kadar ağır olduğunun idraki bilinci içerisindeyim. İnşallah sizinle de zaman zaman Ünye’de yapılacak olan işleri yapılan işleri Musa beyin yarıda bıraktığı işleri bunların her birini paylaşacağız. Burada tabi Musa Bey ile bizim yaklaşık olarak 13 yıla dayanan bir arkadaşlığımız var. Yani birbirimizi tanımadan buraya gelmiş değiliz. Kendisi son derece tecrübelidir. Biz bu tecrübeleri istifade etmeyi arzu ederiz isteriz. Bizi de o tecrübelerinden ben buna inanıyorum ben Musa beyi ne zaman aradıysam 3. defa çalmamıştır. Bu bir alicenaplıktır saygındır. Bizde onun bıraktığı bu noktada bu hassasiyetle devam ederiz. İlçemizin evlatlarına öğretmenlerine hayırlı olsun. Rabbim bizleri utandırmasın” dedi.

Ünye’de 5 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Musa Erdem ise, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Eğitim Uzmanı olarak atandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.