son haberler

Dolmuşlar Hastane İçin Birleşiyor

Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2015 okunma

Dolmuşlar Hastane İçin Birleşiyor
Gündem
5

Ünye’de Yeşil ve Kırmızı Hat, Hastanenin taşınması nedeniyle oluşan sorunların önüne geçebilmek için birleşme kararı aldı. Sahil güzergahındaki tüm dolmuşlar yeşil olacak ve 4 dakikada bir kalkacak olan dolmuşların biri direk hastaneye, diğeri ise sanayiye gidecek.

Ünye’nin ilk dolmuş hatlarından yeşil ve kırmızı hat, hastanenin taşınması ile birlikte baş gösteren ulaşım sorununun önüne geçmek üzere birleşme kararı aldı. Daha önce de gündemde olan ancak Büyükşehir’in kararı beklenen uygulamanın Çarşamba gününden itibaren başlatılacağı açıklandı.

Yeni hastaneye tek dolmuşla ulaşım sağlanması hedeflenen uygulamaya ilişkin bilgi veren Yeşil Hat 2. Başkanı Ömer Alparslan, Çınarsuyu’ndan yola çıkan bir dolmuş, sahil yolunu takip ederek direk yeni hastaneye gidecek. 4 dakika sonra kalkacak ikinci dolmuş ise sanayi sitesi istikametine dönecek. Yine aynı şekilde kavaklardan kalkan dolmuşun biri direk Çınarsuyu, diğeri ise Sanayi istikametine dönecek. Dolmuşlarda hastaneye ve sanayiye gider şeklinde tabelalar yazacak. Böylelikle yaşanan sorunlarında önüne geçilmiş olacak” dedi.

birleşmeHastane Açılmadan Bizlere Bin 500 Dilekçe Geldi

Ünye Yeşil Hat 2. Başkanı Ömer Alparslan; Hastane açılmadan önce bizlere Gölevi, Atatürk mahallesi bölgesinden ulaşan bin 500 tane dilekçe var. Bizde bu dilekçelere göre hareket ettik. Hastane taşınmadan önce kırkevler bölgesinde ki yolcular yıllarca çift dolmuşla hastaneye gitti ama bir tane dilekçeleri yok. Fakat bu tarafın yolcusu biraz daha bilinçli zannedersem. Daha hastane açılmadan bize bin 500 dilekçe ulaştırdılar.

Büyükşehrin Kapsamlı Çalışması Var

Biz hastanenin açılması sebebiyle 6 ay öne bir takım problemlerin doğacağını hesap ettik ve Büyükşehire dilekçe verdik. Kırmızı ve Yeşil hat birleşelim, insanlar mağdur olmasın, Gölevi mahallesi tarafından yeni hastaneye gidenler rahatça ulaşabilsin diye. Ancak Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili üniversiteden hocalarla birlikte ulaşım sistemi üzerinde bir çalışma başlattı. Hepsini bir kalemden çıkartmak için kapsamlı bir çalışma bu. Bu nedenle bizim verdiğimiz dilekçe sonuçlanmadı ama şu sıralar sonuçlanma aşamasında. Bu arada da hastane açıldığı için problem oluşmaya başladı.

Birleşme Çarşamba Günü

Biz ilk etapta otobüslerimizi gönderdik yaşanan mağduriyeti önlemek için ancak oda yeterli gelmiyor. Bizde birleşme dilekçemiz zaten var diyerek sonuç gelmese bile problemi çözmek için dilekçe sonuçlanmadan beraber çalışmaya başlayalım, insanları da mağdur etmeyelim dedik. Şu anda nasıl gideriz nasıl geliriz onun hesaplarını yapıyoruz. Büyük ihtimalle Çarşamba günü beraber başlayacağız. Böylece Curi’den binen insan direk hastaneye gidebilecek. Hastaneden binen direk sanayiye gidebilecek.

Dolmuşlarda Sanayi ve Hastane Yazacak

Öncelikle kırmızı araçlara yeşil giydirme yapılacak bunu belirtelim. Çınarsuyu mevkiinden araçların bir tanesi direk hastaneye gidecek asfalttan. Peşinde ki araç direk sanayiye gidecek. Sanayiden çıkan aracın bir tanesi Hastane tarafına, peşinde ki araç Çınarsuyu tarafına gidecek. Yani yolcular yola çıktıkları zaman araçların üzerinde yazan tabelalara göre hareket edecek. Sanayi yazıyorsa sanayi tarafına gidecek, hastane yazıyorsa hastane tarafına gidecek. Buna özellikle dikkat etmeleri lazım. Yani birer arayla dolmuşlar gidecek. Beklenecek olan süre 4 dakika olacak.”

5 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.