son haberler

Eski Televizyoncular Hasret Giderdi

Yayınlanma Tarihi: 11 Eylül 2017 okunma

Eski Televizyoncular Hasret Giderdi
Gündem
0

Ünye’de bir döneme damga vuran Hizmet Televizyonu çalışanları yıllar sonra bir araya gelerek hasret giderdi.

1993 yılında kurulan ve bir süre sonra Gazete, Radyo, Televizyon olarak Ünye ve bölgesine hizmet veren, 2014 yılına kadar da faaliyetini sürdüren Ordu’nun ilk özel televizyonu Hizmet TV yöneticileri ve personelleri düzenlenen gecede bir araya geldi.

Ev Sahipliğini Eski Program yapımcılarından ve yöneticilerinden olan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı- Yeni Sürücü Kursu Sahibi Durmuş Zor’un yaptığı buluşmaya Hizmet Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni- TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, Program Yapımcıları ve Yazalar; Zeki Ordu, Yusuf Çakır, Yahya Cumhur Tapçı, Aynur Tan, Hamza Alp, Haber Merkezi Personelleri; Burçin Eren, Barış Pamukçu, Ahmet Yenin, Süleyman Demirel, Turgut Dağdeviren, Yusuf Ürütürk, Selim Gürel, Yunus Zor, Muhabirler; Cahide Dağdeviren, Elif Okuyucu, Hamide Erkuş, Ana Kumanda Personelleri; Sezgin Çakır, Ömer Faruk Okuyucu, Murat Erkuş ve Erol Akbaş katıldı.

Ünye Motto Kahve Ateşi’nde sohbet havasında geçen buluşmada eskiler yad edildi. Buluşmada ayrıca Hizmet TV’de çalışan ve ebediyete göç eden Şenay Tezel, Ayhan Cındık, Habip Öztürk ve Özden Sarıkaya’da anıldı.

Yapılan buluşmanın ilk olduğunu söyleyen ÜTSO Başkanı ve Yeni Sürücü Kursu Sahibi Durmuş Zor “1990’lı yıllarda ben Hizmet TV ile tanıştım. Emekli olduktan sonra tekrar geldim. 5-6 yıllık sürede orada fahri olarak görev yaptım. Bir yandan yönetici olarak diğer taraftan program yapımcısı olarak görev yaptım. Dikenli Koltuk adıyla yaptığım siyasi içerikli programda konuklar alarak bir süre Hizmet TV ekranlarında yer aldık. Daha sonra Şakir Gürel ve Hakan Korkmaz ile Dönerçeşme Meydanı programını yürüttük ki o program marka bir programdı. Haftalık siyaset başta olmak üzere olayların değerlendirildiği programdı. Ünye’nin televizyonu Hizmet TV’de geriye doğru yaklaşık 20-25 yıllık dönemde görev alan bütün arkadaşlarla gazete, radyo ve televizyonunda görev alan arkadaşlarla bir araya geldik. 30-40 kişilik bir grup ile bir araya geldik ama önümüzdeki yıl 60-70 kişilik gruba hatta 100’ün üzerinde arkadaşlara ulaşmaya çalışacağız. Bunların her birinin orada çok önemli görevleri olmuştur” dedi.

O Zaman Ki Tarafsızlığın Ölçüsü Para Değildi

Başkan Zor eski televizyonculuğu ve günümüz televizyonculuğunu da değerlendirirken “basında görev yapmayı, tarafsız olmayı belki şimdi insanlar anlayamayabilirler çünkü her şeyin parayla ölçüldüğü ülkemizde o günün şartlarında biz fahri olarak görev yapıyorduk. Ne yazdığımızın maddi karşılığı vardı, ne de söylediğimizin. Biz karşılıksız yapıyorduk. Aynur Tan Hocamızın Sözlü Tarih, Yusuf Çakır Hocamızın Bizim Eller, Yahya Cumhur Tapçı hocamızın Çınar’ın Gölgesinde programları her biri kaliteli ve bölgemizin kültürüne katkıda bulunma amaçlıydı. Bugün o programların yeniden gün yüzüne çıkması bizim geçmişimizi çok daha objektif değerlendirmemizi sağlayacaktır ve geleceğe de ışık tutacağına inanıyorum” dedi.

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu Başkanı, Hizmet TV’nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Şakir Gürel ise “Ordu’nun ilk Ünye’nin tek televizyonu olarak yayın hayatına başladık. Sonra yine Hizmet Yayın Grubu’na katılan eski adıyla Flash TV yeni adıyla Ünye TV vardı. Yine Ordu’nun ilk Ünye’nin tek televizyonu olarak yayın hayatımızı uzun süre sürdürdük. Hizmet TV Ünye’de basın okulu gibiydi. Ünye’de bugün her kademede görev yapan gazete, radyo, televizyon, internet ve haber gazetelerinde görev yapan herkese Hizmet TV’nin bir şekilde dokunmuşluğu vardır. Yaklaşık %80 i Hizmet TV ailesinde yetişti. Hizmet TV sadece Ünye’de Ordu’da ya da Karadeniz’de değil yaptığı yayıncılıkla Türkiye’de adından söz ettiren bir yayın grubuydu. Özel televizyonların yeni açılmaya başladığı yıllardan itibaren Ünye’de çok güzel habercilik ve program yayıncılığı yapıldı. Bu toplantıda olan hem profesyonel anlamda Hizmet TV’de çalışan, maaşını alan ve hem de amatörce oradan fahri olarak maaş almaksızın program yapan insanları vardı. Her kesimden eli kalem tutan, ağzı laf yapan bir görüşü bir düşüncesi fikri olan herkese Hizmet TV’nin kapıları her zaman ardına kadar açıktı. Tarafsız, objektif  bir yayıncık anlayışı içerisinde yayınlarını sürdürdü. 2014 yılına kadar bu yayınlarına devam etti” dedi.

Yayıncılık Şekil Değiştirdi

Başkan Şakir Gürel Türkiye genelinde karasal yayıncılığın hayatını sürdüremediğini ve bu kervana Hizmet TV’nin de katıldığını ifade ederek, “Karasal yayıncılık izlenmeyince yerine uydu yayıncılığı izlenince Hizmet Televizyonu da bir anlamda işlevini tamamladı ve kapandı. Aslında yaşatılması ve kapanmaması gerekirdi. Hizmet TV yayıncılık arşividir. Ünye’nin bir kültürel hafızasıdır. Bundan sonra bu toplantının geleneksel hale getirilmesinden ben hayırlı sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. Belki geçtiğimiz dönemde klasik Hizmet TV yayıncılık anlayışı devam etmez ama başka şekillerde bu kurumsal hafızanın devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hizmet TV Ünye’nin kurumsal hafızasıydı. Hizmet TV’nin de kurumsal hafızası rahmetli Şenay Hanımdı. Bu vesileyle Şenay Hanımın hem bu sektörde çalışanlara hem de Hizmet TV’ye katkısı inkar edilemeyecek büyüklükteydi. Yine bu vesileyle Hizmet TV’nin ilk ortaklarından ve yapımcılarından rahmetli Özden Sarıkaya hocamız, rahmetli Habib hocamız, rahmetli spor programcısı Ayhan Cındık abimiz ve en son Hizmet TV ailesi tarafından toprağa verilen Şenay Tezel kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ünye’de yayıncılık camiasında çok emekleri geçti. Her şeyden öte eski çalışanların bugün bir araya gelmeleri güzel” diye konuştu.

Bir Sonraki Ev Sahipliğini Gürel Yapacak

Başkan Şakir Gürel toplantının çok verimli geçtiğini ve güzel bir ortamda bir araya gelindiğini ifade ederek, “toplantıda olamayan dostlarımız, çalışanlarımız, ortaklarımız vardı. Unutulanlar vardı, gelemeyenler vardı. Bir dahaki toplantıda unutulanları çağıracağız. Bir tanesi de Ali Keskin’dir, teknik ortağımızdı. Önümüzdeki toplantı daha kapsamlı olacak ve programları uymayanlara gelecek toplantıda öyle bir şey yapacağız ki herkesin programı uyacak ve hep beraber bir araya geleceğiz. Hizmet TV’de çalışmış olan veya bir şekilde teması olan herkesle bir araya geleceğiz. Eski günleri yad edeceğiz. Eskiden yeni neler çıkar ona bakacağız. Bu toplantıya fotoğraf paylaşımı ile fitili ateşleyen Turgut Dağdeviren’e,  bu toplantıya ev sahipliği yapan Durmuş Zor hocama teşekkür ederek bir sonraki toplantının da ev sahipliğini biz üstleneceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.