son haberler

Fatsa Hastanesi, Ünye’ye Taşınıyor

Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2015 okunma

Fatsa Hastanesi, Ünye’ye Taşınıyor
Gündem
0

Yapımı devam eden yeni 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesinin mevcut hastanenin bulunduğu arsa üzerine yapılması sebebiyle daha önce iki bloğu yıkılmış ve buralarda inşaat başlatılmıştı. Sağlık hizmeti ise geriye kalan iki blokta ve ilçe merkezindeki değişik alanlarda oluşturulan birimlerde verilmeye devam ediyordu. İnşaatın büyük bir hızla ilerlemesi ile gelinen noktada hizmete devam eden blokların boşaltılarak yıkılması gerekiyor.

Yapılan çalışmaları ve gelinen noktayı değerlendirmek amacıyla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu yapımı devam eden Fatsa Devlet Hastanesi inşaatına bir ziyaret gerçekleştirdi.

kamu hastaneler birliğiFatsa’ya yakışır modern bir hastane inşa edildiğini belirten Genel Sekreter Küçükoğlu: ” 300 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi inşaatının büyük bir kısmı çok hızlı bir şekilde tamamlandı. Gelinen noktada hizmet yürüttüğümüz blokların yıkılması gerekiyor. Sağlık hizmetlerimizin aksamaması için tüm paydaşlarımızla birlikte gerekli tedbirleri titizlikle ele alıyoruz. Yeni yapılan hastanemizin fiziki gerçekleşmesi şu an itibariyle %88 seviyelerine ulaştı. Yüklenici firma bir yandan tamamlanan bloklar içinde ince işçiliği yaparken bir taraftan da çevre düzenlemesi ve diğer altyapı çalışmalarına başladı. Yüklenici firmanın hastanemizi bir an önce tamamlayabilmesi gerekmektedir. Bunun için Fatsa Devlet Hastanesinin geriye kalan A ve B bloklarında bulunan Acil Servis, ameliyathane, doğumhane ve bir kısım yataklı hizmet sunduğumuz bölümleri de hem çalışan hem de iş güvenliği açısından terk etmek zorundayız. 20 Ekim 2015 Salı günü saat 17:00’den itibaren bu bölümleri tamamıyla terk ederek yüklenici firmaya teslim etmiş olacağız. Sonrasında ise yüklenici firma tarafından bu blokların yıkım işlemi gerçekleştirilebilecektir. Sağlık hizmeti sunumunda vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olmamak için süreci çok dikkatli yürütme gayretindeyiz. Bunun için her türlü olasılıkları değerlendiriyor ve gerekli önlemleri alıyoruz. Yeni hastanemiz tamamlanıncaya kadar Fatsa Devlet Hastanesindeki Acil Sağlık hizmetlerimizi 21 Ekim 2015 tarihinden itibaren Yeni Ünye Devlet Hastanemizde sürdürmeyi hedefliyoruz. Yine vatandaşlarımızın mağdur olmaması için İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından da bu süreçler yakinen takip edilmektedir. Fatsa ilçe merkezinde konuşlanmış olan üç 112 istasyonuna ilaveten iki tam donanımlı ambulans ile birlikte toplam da 5 adet tam donanımlı 112 Acil Ambulansı 7/24 saat Acil vakaların sevk ve nakilleri en hızlı bir şekilde il sağlık müdürlüğümüz koordinasyonunda sağlanabilecektir” şeklinde konuştu.

Bundan sonraki süreçte Fatsa ilçesi Sakarya Mahallesindeki semt polikliniğinde ana branşlar başta olmak üzere poliklinik hizmetlerini vermeye devam edeceklerini belirten Küçükoğlu: “M. Kemal Paşa Mahallesinde bulunan 14 Ünitli diyaliz merkezimiz ve Fatih Mahallesi Akıl Tepesindeki diş semt polikliniği de aynı şekilde hizmet vermeye devam edecektir. Özellikle inşaat sürecinde zor şartlar altında tüm güçleriyle kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için gayret eden çalışanlarımıza ve bu süreçte bizlerden hoşgörü ve sabrını esirgemeyen değerli halkımıza çok teşekkür ediyorum. Gayemiz çağımızın standartlarına uygun olarak vatandaşlarımıza çok daha modern binalarda kaliteli sağlık hizmeti sunabilmektir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.