son haberler

Ferrero Aklandı

Yayınlanma Tarihi: 21 Nisan 2016 okunma

Ferrero Aklandı
Gündem
0

Geçtiğimiz ay hakkında ‘tekelleşme’ iddiasıyla Rekabet Kurumu’na sevk edilen İtalyan devi Ferrero firması hakkında başlatılan çalışma sonuçlandı. Uzmanlar tarafından yapılan inceleme de firmanın tekelleşme yapmadığı belirlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in, “fındıkta tekelleşmeyi araştıracağız.” şeklindeki açıklamalarının ardından, geçen ay Nutella ve Kinder’in üreticisi olan Ferrero, Rekabet Kurumu tarafından incelenmeye alınmıştı. Mart ayında Ordu’ya gelerek araştırmada bulunan yetkililer, söz konusu firma ile ilgili geniş çaplı bir rapor hazırladı.

Tekelleşme Yok

Rekabet Kurulu uzmanları tarafından yapılan araştırmalarda, firmanın geçmişe dönük tüm evrakları incelendi. Uzmanlar, fındık sektöründe tekelleşmenin söz konusu olmadığını beyan eden rapor hazırlayarak, 7 kişiden oluşan rekabet kurumu heyetine gönderdi. Önümüzdeki günlerde toplanacak olan heyetin raporu onaylaması bekleniyor.

TZOB Tekelleşme Var Demişti

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından yapılan açıklamalarda; fındık sektöründe tekeleşme olması nedeniyle, fındık fiyatlarının düştüğü ifade edilmişti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise fındığın gündemlerinde olduğunu ve tekelleşme konusunu sıkı takip ettiklerini açıklamıştı.

 

Kaynak; Ordu Olay

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.