son haberler

Gazetecilik Zor, Bir O Kadarda Anlamlı Meslektir

Yayınlanma Tarihi: 12 Ocak 2016 okunma

Gazetecilik Zor, Bir O Kadarda Anlamlı Meslektir
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Ünye’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sarıkonak restoranında düzenlenen kahvaltı programına gazetecilerin yanı sıra köşe yazarları da katıldı.

Gazetecilik Zor, Bir O Kadarda Anlamlı Meslektir 2Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, gazeteciliğin zor ama bir o kadarda anlamlı bir meslek olduğunu belirtti. Çamyar; “10 Ocak çalışan gazeteciler günü için buradayız. Ben o tarihte şehir dışında olma münasebetiyle başkan yardımcımıza görev vermiştik. Sadece muhabir arkadaşlarla değil Ünye’de birçok insana ulaştırma noktasında köşe yazarlığı yapan arkadaşlarımızın da burada olması bizi mutlu etti. Gazetecilik zor bir meslek, bir o kadarda anlamlı meslektir. Özellikle dünyanın değişik yörelerinde savaş meydanlarında, bombaların patladığı ortamda yapanların haber alma özgürlüğüne katkı sunmak anlamında ciddi bir faaliyeti ölümü pasına yerine getiren bir meslektir” dedi.

Çamyar ayrıca; “Son dönemde gazetecilik ve sosyal medya biraz iç içe girmiş vaziyette. Sosyal medya bize haberin hızlı ulaşması açısından ciddi bir avantaj sağlarken diğer yandan birçok noktada kontrol edilemez karalama kampanyalarının olmasına vesilede bulunuyor. Ünye’de şunu ifade edelim bilgili, bilinçli, seviyeli, ilkeli bir şekilde devam eden süreçte sizin sunmuş olduğunuz katkıdır. Onun için ben bir kez daha burada arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gazete çıkarmak haber yapmak zor bir iştir” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.