son haberler

Gaziler Günü’nde Gazilere İki Müjde

Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2017 okunma

Gaziler Günü’nde Gazilere İki Müjde
Gündem
0

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Ünye Belediyesi Ünye’deki gazileri ve ailelerini Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde ağırladı.

Yemekli programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Türkiye Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, gaziler ve aileleri katıldı.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, “Aziz şehitlerimizin gözü yaşlı, gönlü yaslı olan mümtaz yakınları ve en büyük temsilcileri olan kahraman gaziler, eşleri ve çocukları…19 Eylül Gaziler günü aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğruna muhabere meydanlarında canlarını meydana koyarak savaşan kahraman şehit ve gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. TBMM 19 Eylül 1921 tarihinde Sakarya Meydan Muharebesinden sonra Mustafa Kemal Atatürk’e milleti tarafından ilk defa mareşallik ve gazi unvanı verilmiştir. Bizler en büyük gazi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcisiyiz. Bizler şehitler ile birlikte cumhuriyetin teminatı ve temel taşlarıyız, teşekkür ediyorum” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “ Ölürsem şehit, yaşarsam gazi düşüncesiyle vatan, din, bayrak ve ezan uğruna en kıymetli varlığımız olan canlarımızı seve seve ortaya koyabiliyoruz yeri geldiğinde. Peygamberimiz bizlere şu müjdeyi veriyor değerli gazilerimiz, “İki göz cehennem ateşinde yanmaz buyuruyor. Bunlardan bir tanesi; Allah için ağlayan, yaş döken gözdür. Bir diğeri de nöbet tutarken düşmanı gözetleyen göz, cehennem ateşi tarafından yanmaz” buyuruyor. Onun için gazilik de şehitlik gibi hiç kuşkusuz kimseye nasip olmayan çok mübarek bir mertebedir. Şehit ve gazilerin kul hakkı dışındaki bütün günahlarının affolunacağı bize müjdelenmiştir. Malazgirt’te, İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Güneydoğu’da ve en son da 15 Temmuz hain darbe girişimdeki şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha buradan minnetle ve saygıyla anıyoruz. Onlar olmasaydı biz bugün burada bu toplantıyı icra edemeyecektik. Onlara ne kadar dua etsek ne kadar teşekkür etsek azdır. Sayın kaymakamımıza da buradan teşekkür ediyorum. Çünkü normal programı olmamasına rağmen sizlerle beraber olalım istedi. Hem sabah meydanda gerçekleşen program hem de gaziler derneğimizin ziyaretini gerçekleştirmek suretiyle sizinle beraber zaman geçirmek istedik. Rabbimden bizleri de ecdadımız gibi aziz ve şanlı kılmasını niyaz ediyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bir kez daha Gaziler Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

Programda konuşan Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “ Bize düşen şehit yakınlarının, gazilerimizin dertlerine ortak olmak, sorunlarıyla ilgilenmek, maddi ve manevi elimizden geldiğince destek olup yanlarında olduğumuzu hissettirmektir. Ne yazık ki hayatın getirdiği yoğunlukla sizlerle her zaman birlikte olamıyoruz. Neyse ki Gaziler Günü gibi özel günler vesilesiyle sizlerle hem tanışıklığımızı pekiştirmek hem de dertlerinizle dertlenmek ve birbirimizle ilgilenme fırsatı buluyoruz. Bu gün sayesinde sizlerle buluşma fırsatı bulduk. Bizler bu tanışıklık vesilesiyle bundan sonra da İnşallah sizleri ziyaret edeceğiz, bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Ulaşım ve Dernek Binası Sorunu Çözülecek

Kaymakam Güney konuşmasında ayrıca gazilerin toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanması yönünde bazı sıkıntıların olduğunu bildiklerini belirterek, “Gaziler Derneği’ni ziyaretimizde ücretsiz seyahatle ilgili bazı problemleri dinledik. En kısa zamanda bu sorunla gerek belediye başkanımız gerek emniyet müdürümüz gerekse garnizon komutanımız ilgilenecek. Bu arada Belediyemize Gazilerimize tahsis edilen ulaşım olanaklarını iyileştiren yeni yerleri için de teşekkür ediyorum. Sizin derdiniz bizim derdimizdir, sizin sorununuz bizim sorumumuzdur, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Sizler toplumun ortak paydasısınız, ortak değerlerisiniz. Sizler sadece kendilerinizi temsil etmiyor, bu milleti millet yapan manayı ifade ediyorsunuz. Devletimiz bütçe imkanları çerçevesinde sizlere hangi imkanı verirse versin biz olaya maddi olarak bakmayız, şehitlik, gazilik makamına bakarız. Gazilik makamı manevi olarak her türlü ihtimama, hürmete, sevgiye ve saygıya layıktır” dedi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.