son haberler

Geleneksel Çocuk Oyunları’nda Ortaokullar Yarıştı

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2017 okunma

Geleneksel Çocuk Oyunları’nda Ortaokullar Yarıştı
Gündem
0

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik Geleneksel Çocuk Oyunları Fiziksel Etkinliğinin ikinci bölümünde Ünye’de faaliyet gösteren ortaokulların öğrencileri yarıştı.

Ünye Spor Salonu’ndaki etkinlikte ilk olarak Ünye’den 9 ilkokul katılırken her okuldan 5 kız ve 5 erkek olmak üzere 10 öğrenci takım halinde yarışmıştı.

İki günlük etkinliğin ikinci gününde ise ortaokul öğrencilerinden oluşan takımlar sahneye çıktı. 5 okulun katıldığı yarışlarda öğrenciler kıyasıya mücadele ederken hem takım arkadaşları hem de seyirci koltuğundaki öğrenciler yarışmacılara destek oldu.

Şampiyon olmaktan çok takım ruhu ve fiziksel hareketlerin gelişmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler zorlu parkurları tek tek geçerken zaman zaman zorlandılar.

Yarışmada denge, tünelden geçme, sıçrama, kondisyon, zeka oyunu ve basketbol atışı gibi aktiviteler yapıldı.

Yarışmaya katılan ilkokullar arasında 90 öğrenci, ortaokullar arasında ise 50 öğrenci katıldı.

İlkokullar arasında Kaledere İlkokulu takım halinde birinci olurken, İnönü ilkokulu ikinci oldu. Ortaokullar arasında yapılan etkinlikte Meçhul Asker Ortaokulu birinci, Yeşilkent Şehit Mustafa Güler Ortaokulu ikinci ve TOKİ Ömer Çam Ortaokulu üçüncü oldu.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.