son haberler

Geleneksel Hayır Kermesi Dualarla Açıldı

Yayınlanma Tarihi: 11 Mayıs 2016 okunma

Geleneksel Hayır Kermesi Dualarla Açıldı
Gündem
0

Geleneksel Hayır Kermesi Dualarla Açıldı 5Ünye Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin geleneksel hayır kermesi, Pazaryeri eski itfaiye alanında açıldı. Gıda, giyim ve ev tekstili ürünlerinin yer aldığı kermes 10 gün açık kalacak.

Ünye Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin 1’i inşaat halinde toplam 6 talebe yurdunda eğitim ve barınma hizmeti verilen talebeler yararına kermes düzenlendi. Eski İtfaiye alanında açılan geleneksel hayır kermesinin açılışına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Özel Talebe Yurtları Ordu Bölge Müdürü Süleyman Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye Özel Yurtlar Müdürü Mahmut Durali ile çok sayıda hayırsever katıldı.

Geleneksel Hayır Kermesi Dualarla Açıldı 2Hayırda Yarışalım

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan kermes açılış programında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Öncelikle ben bu organizasyonu gerçekleştiren ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin 500 arkadaşıyla beraber özellikle dindar nesiller yetiştirmek, eğitimli nesiller yetiştirmek Kuranı anlayan, rabbini anlayan nesiller yetiştirmek için bir araya geldiği toplantıların devamı niteliğinde öğrenciler yetiştirmek için bu amacı ortaya koymak için bugün buradalar, bu kermesi organize ediyorlar. Buradan elde edilecek gelirle hayırda yarışmak üzere inşallah yeni nesiller rabbine bağlı olan dindar nesiller yetiştirmesi için harcanacak. Tekrar burayı hazırlayan teşvik eden ve öğrencilerin yetişmesinde emek sarf edecek olan değerli dostlarımıza değerli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz onları kutluyoruz. Kermesimiz hayırlı uğurlu olsun inşallah bol kazançlar elde edilir” dedi.

Talebelerin Aşında Benimde Tuzum Olsun Diyen Hayırseverleri BekliyoruzGeleneksel Hayır Kermesi Dualarla Açıldı 4

Kermesin açılmasında emeği geçen başta hanımlar olmak üzere herkese teşekkür eden Özel Talebe Yurtları Ordu Bölge Müdürü Süleyman Yılmaz ise, “Temelini çok zor imkanlar içerisinde yılmadan, bıkmadan, usanmadan şartlar ne olursa olsun hiçbir zaman kanunlara haykırı harekette bulunmadan bu günümüze kadar gelmesine vesile olan HZ. Süleyman Hilmi Tunahan efendi hasretleri bizlere gönüllerimize şunu bırakmıştır; Bu milletin çocuğu, bu ümmeti Muhammet, HZ. Kuranı okuyacak ve öğrenecek ve böyle yaşayacak. Biz de bu duygular içerisinde koşturmaya devam ediyoruz. Mevla son nefesimizde dahil ayırmasın. Ben sizin izninizle bu kermesteki organizenin perde arkasında bulunan onlar görünmeyen kahramanlar hanım kardeşlerimizi şimdi hep beraber gezeceğiz göreceğiz. Onlara hususiyle teşekkür ediyorum.  6 tane yurdumuzun kazanında benimde bir tuzum olsun diye emek veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kermes açılışında birde ağalık yarışı yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan ağalık için işadamları Ahmet Yaman, Ahmet Hacı İmamoğlu ve Nuri Kumaş yarıştı. 15 bin TL ile başlayan ağalık yarışında 20 bin lira Ahmet Yaman kermes ağası oldu.

Protokol tarafından açılışı yapılan ve gıda, giyim ve ev tekstili ürünlerinin yer aldığı kermes 10 gün açık kalacak.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.