son haberler

“Gelişi Güzel Kullanıyorlar, Utanmaları da Yok”

Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül 2015 okunma

“Gelişi Güzel Kullanıyorlar, Utanmaları da Yok”
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda basınla bir araya gelerek, kurumun 1,5 senelik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında bazı acısu çeşmelerinin kapatılmasına da değinen Yürük; “Acısu zaptedilemez bir durumda. Halı, kilim yıkanıyor, üstelik muhtarlık önünde. Gözümün önünde paspasları yıkıyor ve utanmıyor da görünce” yorumunda bulundu.

gelisiguzel_kullaniyorlar_utanmalarida_yok (3)“Yeniyiz Ama Ne Yapacağımızı Biliyoruz”
(OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, yaptığı açıklamada; “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşu olan OSKİ’nin başında işini bilen, Büyükşehir tecrübesi olan, konusunda uzman bir ekip ile Ordululara hizmet verilmektedir. Yeni bir kurumuz ama ne yapacağımızı biliyoruz. İlk yönetim kurulu toplantısını 16 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştiren OSKİ, üst yönetici atamalarını 2014 yılı Nisan ayında tamamlayarak hızlı bir şekilde faaliyetlerine başladı. Üst yönetim kadrosunu; Genel Müdür, 2 Genel Müdür Yardımcısı, 8 Daire Başkanlığı, 1 Hukuk Müşavirliği ve 17 Şube Müdürlüğü ile oluşturulan OSKİ Genel Müdürlüğü, Ordu’yu 3 bölgeye ayırarak Altınordu, Fatsa, Ünye ilçelerinde şube müdürlükleri geri kalan diğer ilçelerinin tamamında ise şeflikler kurarak teşkilatlanmasını hızla tamamlamış oldu” dedi.

“1,5 Yılda 17 Bin 910 Abone Yapıldı”
Ordu’nun 19 İlçesinde faaliyetlerini sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğünde, 784 personelin çalıştığını belirten Yürük; “242 idari, 239 teknik, 303 saha elemanı hizmet vermektedir. Teknik olarak 38 mühendis, 75 tekniker, 104 teknisyen, 7 biyalog ve kimyager, 5 programcı ve çözümleyici çalışan bulunmakta. Ordu İlinin tamamı fiberoptik ağlarla birbirine online bağlanmıştır. 1,5 yılda 17 bin 910 abone yapıldı. Tahsilat konusunda kolaylık sağlandı. Alo 185 ile abonelerin isteklerine 7-24 anında cevap verme imkanı oluştu. OSKİ araç filosu 10 kat artırıldı. Suyun geleceği master plan çalışmasıyla masaya yatırıldı. İçme sularında ayda 600 adet numune alınmaya başlandı” diye konuştu.

“Uzun Vadede Halledilecek Bir Sorun”
Yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri Türkiye’de genelde birleşik. Maalesef bu bir hata, ilk düğmeyi yanlış iliklerseniz öyle devam eder. Kanalizasyonlar yarım dolu çalışıyor. Yağmur suyu girdiğinde taşması mümkün değil. Yukarıda kalan yerler kurtarıyor kendini ama aşağıda kalan yerlerde taşmalar oluyor. Bu bizim arıtmalarımıza da zarar, suyu seyreltiyor. Yağmur suyu ile birlikte battaniye dediğimiz örtüde kayboluyor, bakteride kayboluyor. Böyle olunca arıtma 20 gün kendine gelemiyor. Dolayısıyla yağmur suyunun arıtmadan ayrılması şart ama bu bir kaç günün meselsi değil. Bunu biraz daha çekeceğiz gibi görünüyor ama biz kendi çalışmalarımızla bunları birbirinden ayırmaya gayret ediyoruz” açıklamasında bulundu.

gelisiguzel_kullaniyorlar_utanmalarida_yok (2)“Kokunun Sebebi Mezbahane”
Arıtma tesislerinden koku geldiğine dair şikayetler aldıklarını da belirten Yürük; “Şikayetler oluyor ancak Batı bölümünden şikayet yok. Arıtma tesisleri eğer çalışıyorsa kokmaz. Tabi ki koku olur ama yoğun olmaz. Doğu bölümünden şikayet gelmesinin nedeni ise mezbahanenin orada oluşu. Deriler belli bir müddet orada kalınca kokuya sebebiyet veriyor. Yani kokunun sebebi arıtma değil” diye konuştu.

“Doktorlar Kolaya Kaçıyor”
Son günlerde yayılan ishal vakalarının su ile bağlantılı olmadığının altını çizen Yürük; “Salgın hastalık konusunda doktorlarımız kolaya kaçıyor ve suçu bize atıyor ama bunu yüzde 100 tespit edebilmek mümkün değil. Ben kurumum adına bu sorunun bizden kaynaklanmadığını söyleyebilirim. Bize bağlı su şebekelerinde ya arıtma ya da dezenfekte tesislerimiz var. Klor dozlama cihazı koyduk, ücra köşelerde ki depolara bile. Ancak yüzde 100 tespit edilemediği için yüzde 100 bizden değil demiyorum insanlık hali bu. Kurum olarak bizim vazifemiz sağlıklı bir şekilde suyu vatandaşa ulaştırmak ve buna gayret ediyoruz. Ancak bu durumun bizden olmadığını ve doktorların kolaycılığa kaçtığını düşünüyoruz.

“Acısu Zaptedilemez Bir Durumda”
Ünye’de acısu olarak tabir edilen, sebil çeşmelerden içilmek üzere kent merkezine getirilen kaynak suyunun polemik konusu olduğunu belirten Yürük şu açıklamayı yaptı; “Acısu polemik konusu oldu. Acısuyu biz zaptedemezsek vatandaşa ulaştıramayız. Acısu zaptedilemez bir durumda gerçekten. Halı yıkanıyor, kilim yıkanıyor, üstelik muhtarlık önünde güzel güzel yıkama yapılıyor. Sonra basın üzerinden keşke muhtarla bir görüşülseydi deniliyor. Kusura bakmayın ama o muhtarla görüşülmez. Gözümün önünde paspasları yıkıyor ve utanmıyor da görünce. Acısuyumuzun debisi yüksek değil, cılız bir su. Bu suyun kotu 30 ve Burunucu Mahallesi’nden öteye su gidemiyor. Atatürk Mahallesi Gölevi taraflarında Ünye’nin büyük nüfusu var. Orada acısu çeşmesi olmaz mı? Yapacağız ama bir plan çerçevesinde ilerlediğini söylemek isterim.”

“Denize Kanalizasyon Akmıyor”
Yürük, uzun süren çalışma neticesinde artık Ünye’de denize kanalizasyon akmadığını da belirterek; Şehir merkezinde bulunan ve denize akan kanalizasyon sorunu çözüldü. Önceliği şehir merkezine verdik. Aylardır uğraşıyoruz ve buralardan artık denize kanalizasyon akmıyor. 200 gün boyunca yapılan çalışmalarda ufak tefek aksaklıklar oldu ama sorun çözüldü. Diğer yerlerle ilgili de çalışmalar yapılıyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.