son haberler

Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere

Yayınlanma Tarihi: 5 Ağustos 2016 okunma

Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere
Gündem
0

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programı tarafından desteklenen, Ordu Valiliği ve Ünye Elele Derneği tarafından yürütülen “Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere” projesi, düzenlenen kapanış töreni ile tamamlandı.

Ünye Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenlenen “Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere” projesinin kapanış etkinliğine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve kursiyerlere katıldı.

Proje İle 400 Gence Hizmet Verildi

“Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere” projesi kapanış programında projesinin amacı ile ilgili bilgi veren, Ünye Elele Derneği Başkanı Adem Atik, “Ordu ilinde kırsal kesimlerde yaşayan 14 – 28 yaş arası gençlere sosyal faaliyetler düzenleyerek kişisel gelişimlerini desteklemek, özgüvenlerini artırma isteğindeyiz. Gençlerimizin ilgisini çekecek, onlara hitap edecek; gitar eğitimi, doğa yürüyüşü, fotoğraf yarışması, yüzme dersi, Çanakkale ve Bursa gezisi olmak üzere birçok etkinlikte yaklaşık 400 civarında gencimize hizmet edilmiştir” dedi.

Gençlerimiz İyi YetişmeliSU3B4600-1_resized

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada, ”Bize emanet edilen geleceğimizin teminatı gençlerimizin sağlıklı bir bünyeye, sağlıklı düşüncelere sahip olmaları, gençliğimizin son derece iyi yetişmesi çok önemli. Tüm gayemiz bu Projenin olumlu sonuçlar vermesi, işe yaraması bizi son derece mutlu etti. Birçok hayırlı ve güzel faaliyetleri destekleyen çok kuruluş olduğu ortaya çıktı. Burada önemli olan iyi bir proje üretmek” diye konuştu.

“Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere” projesi kapsamında 400 tane gencimiz değişik bölgelere götürüldü. Kendi imkanlarıyla gidemeyecekleri yerleri gezdiler. Bu tür organizasyonların çok büyük faydası var. Gençleri her türlü zararlı alışkanlıklardan koruyan, birbirleriyle kaynaşmayı ve dayanışmasını sağlayan ve memleketin güzelliklerini birlikte paylaşan güzel programlar. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve bizleri yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a da teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

SU3B4559-1-1Gençlerimizin Ahlaklı, Vatan Ve Millet Sevgisiyle Yetişmesi Önemli

“Gençlerle Elele Sağlıklı Günlere” projesinin kapanış programına katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, “Özellikle gençlerimiz için okulun dışında da bir hayat var. İnsanlar gençlik yıllarında okul dışında çok fazla şeyler öğreniyorlar. Hayatı dolduracak, gençlerin okul dışında hayatlarında da güçlü olmasını sağlayacak adımlar atmamız gerekiyor. Bu bizlerin sosyal sorumluluğumuzdur. İnsanlarımızın, gençlerimizin ahlaklı, vatan sevgisi, millet sevgisiyle yetişmesi önemli. Bu ülkenin kültürüne bağlı bu ülkenin geçmişine, inançlarına, medeniyetine bağlı gençler yetiştireceğiz. Ahlaklı, inançlı, ufku açık, dünyayı tanıyan, gelişmeleri takip eden gençler yetiştireceğiz ve bu gençlerimizin her birisini de her türlü kötü alışkanlıklardan, her türlü kötü fitne işlerden, fitne sözlerden uzaklaştıracak, onları koruyacağız” diyerek, sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından, fotoğraf ve yüzme yarışmalarında dereceye giren kursiyerlere ödül, projeye katkı sunan gönüllü eğitmenlere de plaketleri Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.