son haberler

Kış Kapıda, Vatandaş Kabuk Kömür Telaşında

Yayınlanma Tarihi: 15 Ekim 2015 okunma

Kış Kapıda, Vatandaş Kabuk Kömür Telaşında
Gündem
0

Kış Kapıda, Vatandaş Kabuk Kömür Telaşında 1Kavurucu sıcaklıkların ardından Sonbahar mevsimine girilmesi ve havaların serinlemesi, vatandaşları kış ayına hazırlamaya teşvik ediyor. Vatandaşlar, doların yükselmesiyle fiyatı azda olsa artan kömür ile fındık rekoltesinin fazla olmasıyla fiyatı düşen kabuğa rehabet ediyor.Kış Kapıda, Vatandaş Kabuk Kömür Telaşında 3

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan işletmeci Ali Veyisoğlu, kömür fiyatları konusunda bilgilendirerek; “Kömürün birim fiyatı düştü ama dolar yüksek olunca fiyatlar arasındaki makası kapatmış olduk. Yani geçen sene 560 TL olan kömür tonunun fiyatı bu sene 600 TL. Çok zam yemedi” dedi.

Fındık fiyatlarına ilişkin açıklamalarda da bulunan Veyisoğlu, rekoltenin fazla olmasıyla kabuk fiyatlarında düşüş olduğunu söyleyerek; “Kabuk da durum geçen seneye göre daha ekonomik, oda fındık rekoltesinin yüksek olmasından kaynaklanıyor, fakat fındıkta meydana gelen çürük hadisesinden dolayı fiyatların daha da düşmesini engelliyor. Geçen sene 40 kg yani bir çuval kabuk 20 TL  iken 15 TL” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.