son haberler

Konak Yeni Sahibini Buldu

Yayınlanma Tarihi: 15 Eylül 2015 okunma

Konak Yeni Sahibini Buldu
Gündem
0

Mülkiyeti Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’na ait olan Saray Caddesi’ndeki Paşabahçe Konağı, 5+5 yıllığına İş Adamı Ömer Öztürk’e kiralandı.

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dönemin Başkanı Hasan Şimşek’in girişimleri ile restore edilen Paşabahçe Konağı, ilk olarak 5+5 yıllığına 44 bin TL bedelle Hüseyin Suyabatmaz’a kiralanmıştı. Kiralamanın ardından faaliyete başlayan ve kısa süre sonra kapanan Paşabahçe Konağı ile ilgili yeniden ihale açıldı. Açılan ihalede kimse teklif vermeyince, pazarlık usulü ile 5+5 yıllığına İş Adamı Ömer Öztürk 35 bin TL bedel ile konağın yeni sahibi oldu.

Butik Otel ve Cafe olarak hizmet vermesi planlanan Paşabahçe Konağı’nın düzenlenen program ile açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet Çamyar, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, daire amirleri ve davetliler katıldı.

Açılış konuşması yapan İş Adamı Ömer Öztürk; “Ünye’ye farklı bir konseptle güzel bir değer kazandırmak için çıktık yola. İnşallah bu yolda değerli dostlarımızla birlikte yürüyerek hayallerimizi birlikte gerçekleştireceğiz. Herkese hayırlı olsun” dedi.

“Bedelini Ödeyip, Almaya Hazırız”
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor ise; “Mülkiyeti ÜTSO’ya ait bir bina. Yaklaşık bin 700 üyedir burayı temsil eden. ÜTSO’ya ait bir binanın Ömer Bey tarafından kiralanıp, çok güzel bir şekilde işletmeye açılmış olması bizlere mutluluk verdi. Biz kiraya vereniz. Asıl sahibi milletle birlikte Ömer Bey’dir. Kendisine bol kazançlar diliyorum. Bizim görevimiz tarihi binaya sahip çıkmaktır. Bu binanın karşısında hamam var inşallah önümüzdeki süreçte restore edilecektir. Bitişiğinde de arsa var. İnşaat yapılamayacak bir alandır. Belediye başkanının gayretleri ile kamulaştırılırsa, gerekirse ÜTSO’ya devredilirse bu iki tarihi binanın kullanım haline gelir. Çünkü bu bölgede otopark yok. Ciddi bir problem yaşanacak o noktada. Önümüzdeki günlerde başkanımız değerlendirirse biz almaya bedelini ödemeye hazırız” diye konuştu.

“Kültür Yolu Projesi ile Uğrak Bir Yer Olacak”
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar açılışta yaptığı konuşmada; “Ünye’de bir işletmeyi daha açıyor olmanın haklı keyfini yaşıyoruz. Burası Ünye için anlam ifade ediyor. Aramızda Paşabahçe Konağı’nda doğan iş adamımız Serdar Bey de var. Tarihi Ünye’de yaşatıp gelecek nesillere aktarmanın da gayreti içerisindeyiz. Belki burası şu an itibari ile anlam ifade etmiyor ama birkaç yıl sonra burası Ünye’nin uğrak noktalarından olacak. Kültür Yolu Projemiz var. Burası da bu yolun ayaklarından bir tanesini oluşturuyor. Keşke bu tip eserleri yapıp gelecek kuşaklara aktaranların sayısı artsa” dedi.

Konuşmaların ardından hayırlı olsun dilekleri ile açılış gerçekleştirildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.