son haberler

Kurtulmuş, Açılış Programlarına Katılmak İçin Geldiği Memleketinde Çoşkuyla Karşılandı

Yayınlanma Tarihi: 12 Aralık 2015 okunma

Kurtulmuş, Açılış Programlarına Katılmak İçin Geldiği Memleketinde Çoşkuyla Karşılandı
Gündem
0

Temel atma  ve açılış programlarına katılmak üzere Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Sayın Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Kumru Anadolu İmam Hatip Okulu Kompleksi temel atma töreninin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesinin Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları kapsamında Fatsa ilçesinde açtığı Fatsa Kurs Merkezi’nin açılış programına katıldı.

Fatsa Hükümet Konağı meydanında gerçekleştirilen Fatsa Kurs Merkezi’nin açılış  programına, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu,Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver  Yılmaz, Fatsa Kaymakamı Mehmet  Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Ordu Büyükşehir Belediyesi  mehter takımı ve halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş,  bu tür kursların insanların  becerilerini geliştirme bakımından önemli olduğunu belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

numanBaşbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ”Hayatın her alanıyla ilgili kurslar. Bunlar  çok güzel hizmetler tebrik ediyorum. Düzenlenen bu kurslara katılmak, öğrenmek isteyen hangi vatandaşımız varsa burada kapılar açık. Eğitimler, hizmetler en iyi şekilde verilecek, beceriler ortaya konulacak” diye konuştu.

Alan  bazlı destek ödemeleri ile ilgilide bilgi veren  Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ”Alan bazlı destek ödemesine devam edilecek. 2014 yılında alan bazlı destek ödemesinden Ordu’nun istifade ettiği rakam  280 milyon lira civarında. Bu destekler ile bölgemizin en önemli kaynağı olan fındık hem değerlenecek, hem de fındıkta alan yenilenmesine gidilecektir. İkincisi Ordu Merkez’deki devlet hastanesinin yapılmasıdır. Bilindiği üzere 320 yataklı bir projeydi ve bunu 450 yataklı bir proje haline getirdik. Geçtiğimiz hafta da bunun kararı verildi. İhalesi yapılarak bu hususta da çalışmalar sürecektir. Bunların yapımını hep birlikte gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Enver  Yılmaz ise yaptığı konuşmada, meslek edindirme kursları ile ilgili bilgi vererek, ”Altınordu ilçesinde 5 Ekim 2015 tarihinde meslek edindirme kursunu açmıştık. Ünye ve Fatsa’da da açacağımızın sözünü vermiştik. Altınordu ilçemizde 12 derslik, 31 usta öğretici ve 27 branşta 1006 kursiyer ile eğitime devam edilmektedir. Bugün Fatsa ilçemizde 27 Ekim 2015 tarihinden itibaren eğitime başlayan 18 derslikli, 15 usta öğretici ile birlikte 11 branşta 22 grup açılarak 567 kursiyer , Ünye’de ise 777 kursiyer ile eğitime devam edilmektedir. Ordu genelinde çok kısa bir süre olmasına rağmen 2.350 kursiyer ile eğitimimize devam ediyoruz. 500’e yakın kurs ile hemşerilerimize eğitim vermeyi planlıyoruz. Fatsa ORMEK’te Kur’an-ı Kerim okuma, diksiyon, 4-6 yaş çocuk eğitimi, resim, guaş boyama, heykel yapımı, İngilizce, ebru, bağlama, piyano, Türk halk müziği, keman, fotoğraf, Arapça, Almanca, ney, gitar, kurban kesimi, halk oyunları, drama, uygulamalı tiyatro, tasavvuf eğitimi, nikah şekeri kursu, ofis programı kullanımı, kadın giysileri dikimi, takı tasarımı, ahşap süsleme, iş güvenliği sağlığı, pastacı çırağı dahil olmak üzere 500’e yakın farklı alanlarda kurs verme imkanını Fatsalıların hizmetine sunmuş olduk” dedi.

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver  Yılmaz, Fatsa Meslek Edindirme Kursu açılış kurdelesini kesti.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, törene katılan protokol mensupları ile birlikte Fatsa Meslek Edindirme Kursu’nu gezerek, faaliyetler ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.