son haberler

Marketten Aldığı Meyve Suyundan Küf Çıktı

Yayınlanma Tarihi: 2 Şubat 2016 okunma

Marketten Aldığı Meyve Suyundan Küf Çıktı
Gündem
0

Ünye’de bir marketten alış veriş yapan kişinin meyve suyundan küflü yabancı madde çıktı.

Marketten Aldığı Meyve Suyundan Küf Çıktı 1Olay bu sabah, evinde kahvaltı yaptığı sırada meyve suyu içmek isteyen bir kişinin başından geçti. Gökhan Yıldırım adlı kişi, 3 gün önce marketten aldığı meyve suyunu dolapta beklettikten sonra bu sabah kahvaltıda kullanmak istedi. Bardağa meyve suyu döktüğünde ise beklemediği bir durumla karşılaştı. Kutunun üst kısmını kesen Gökhan Yıldırım, küflenmiş yabancı maddeyle karşılaşınca hakkını aramak üzere yetkililerle iletişime geçti.

Yaşadıklarını anlatan Gökhan Yıldırım, bilindik bir meyve suyu markasından böyle bir şey çıkacağını düşünmediğini belirterek; “Markete gittim alışveriş yapmak için ve almam gereken ürünler arasında meyve suyu da vardı. Bilindik bir markanın meyve suyunu aldım. Tabi ürünü aldıktan sonra hemen kullanmadık birkaç gün bekledi dolapta. Kahvaltıda kullanalım dedik ve bardağa biraz meyve suyu döktük. Bardak içerisinde daha önce hiç görmediğim birkaç madde düştü. Ürünün üst kısmını keserek içerisine baktık, küflendiğini ve yabancı maddelerin olduğunu gördük” dedi.

Marketten Aldığı Meyve Suyundan Küf Çıktı 3Yaşadığı olayı daha önce internette gördüğünü ancak inanmadığını da belirten Yıldırım; “İnternette görüyordum bu tür şeyleri ama inanmıyordum. Şimdi ise başıma geldi. Bunun üzerine önce son kullanma tarihine baktık Temmuz ayının 4’ü görünüyor yani tarihi geçmemiş. Ürünün üzerinde yazan numarayı aradım ama öyle bir telefon numarası yok. Sonra internetten fabrika numarasını buldum ve fabrika bana bir numara verdi. Numarayı aradığımda biz size dönüş yapacağız diyen bir tele sekter sesi vardı. Sonrasında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığını aradım ve ilçede bulunan Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğüne gitmemi istediler. Bende şimdi oraya gidip şikâyetimi dile getireceğim” dedi.

Yıldırım son olarak, ürün alırken daha çok dikkat edeceğini belirterek; “Bu durumu markete de söyledim ancak onlar meyve suyu kutusundan böyle bir şey çıkacağını bilemezlerdi o yüzden sorumlu değiller. Zaten son kullanım tarihide geçmemiş görünüyor ama bundan sonra bir ürün alırken iki kere düşünmemiz gerekecek” şeklinde konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.