son haberler

Miniklerden “Dönüşüm” Defilesi

Yayınlanma Tarihi: 19 Nisan 2016 okunma

Miniklerden “Dönüşüm” Defilesi
Gündem
0

Ünye Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı Minik Kalpler Şubesi, tüketen değil, üreten toplum sloganıyla “Dönüşüyorum, Değerleniyorum” isimli defile düzenledi.

Ünye Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı Minik Kalpler Şube Öğretmeni Yıldan Saraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüketen değil, üreten topluma dikkat çekmek için “Dönüşüyorum, Değerleniyorum” projesini hazırladıklarını söyledi.

Saraç, veliler ve anasınıfı öğrencilerinin yardımlarıyla geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak hazırlanan kıyafetleri ilçede bir restoranın salonunda 21 öğrencinin sunumuyla sergilediklerini belirtti.

fotoğraf 4Kapak toplama çalışmasıyla başlayan projenin, farklı materyallerin de değerlendirilmesiyle defileye dönüştüğünü belirten Saraç, “Kapak toplama projesi olarak başlayan çalışmamız velilerimizin de devreye girmesiyle bunu etkinlik haline dönüştürebilir miyiz fikri oluştu. ‘Dönüşüyorum, Değerleniyorum’ projesi adı altında etkinlik yapma kararı aldık. Velilerimizle işbirliği içinde hazırlayacağımız giysilere karar verdik. Dönüşümü olan maddeler kullanarak kıyafetleri hazırlayıp bugün sergiledik” dedi.

Öğretmen Yıldan Saraç, etkinlikle amacın tüketen değil, üreten bir toplum olmaya dikkat çekmek olduğunu sözlerine ekledi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.