son haberler

Oduna Kış Öncesi Zam

Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2015 okunma

Oduna Kış Öncesi Zam
Gündem
0

Kış mevsiminin kendini hissettirdiği son günlerde erken soğumaya başlayan havalarla oduncular bu yıl sezonu erken açtı.

Ünye oduncu esnaflarından Aziz Temiz yaptığı açıklamada, Orman İşletmesi’nin ağaçların ihale bedelini yükseltmesi sonucu bu yıl oduna 20 TL zam geldiğini, tonunun 280 TL’den satışa çıktığını söyledi.

Oduna Talep Her Geçen Yıl Azalıyor

“Odun satışlarının her geçen yıl azaldığını belirten Aziz Temiz, “Ünye’de yerli halkın çoğunun köylerle bağlantısı olduğu için çoğu yakacaklarını akrabalarından veya bahçelerinden temin ediyorlar. Bizden sadece memur kesimi ve köyü bahçesi olmayanlar odun alıyor. Kömür ve kabuk yakan kişi sayısı oduna göre arttı. Devletin verdiği kömürü de sayarsak odun satışlarımız epey düştü. Doğalgaz gelirse sadece lokantalara ve fırınlara odun satar hale geleceğiz” dedi.

Kışa Hazırlık Erken Başladı

Bazı vatandaşların soğuklar başlamadan ihtiyaçları kadar odunu yazdan temin ettiğini söyleyen Temiz, “Bu yıl geçen yıla göre havalar daha erken soğudu, kış biraz daha erken etkisini göstermeye başladı. Soğuklar erken geldiği için, insanlar kışın erken geleceğini düşünerek odun ihtiyaçlarını biraz daha erken karşılamaya başladılar” diye konuştu.

Odun satışı yapan Aziz Temiz, Ünye’de en çok gürgen, meşe ve pelit odununa yoğun ilgi gösterildiğini belirterek, şunları söyledi: “Geçen yıl 260 TL olan odunun tonu bu yıl 280 TL. Vatandaşımızın isteği doğrultusunda ne kadar isterse o kadar odun satıyoruz. Elimizde gürgen, meşe, pelit odunlarımız mevcut. Odun fiyatının yükselmesinin de bizden kaynaklanmıyor. Orman İşletmesi ağaçların ihale bedelini yükseltti, dikili ağacın bedelini çıkardığı zaman bu da ister istemez odun fiyatlarına yansıdı.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.