son haberler

Öğrencilerden Sonbahar Provası

Yayınlanma Tarihi: 20 Kasım 2017 okunma

Öğrencilerden Sonbahar Provası
Eğitim
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye Puset Polvan Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi yeni eğitim öğretim yılının provasını Asarkaya Kent Ormanı’nda gerçekleştirdi. Sonbahar Mevsimi’nin renklerinin hissedildiği en güzel mekanlardan olan Asarkaya’da öğrenciler hem piknik yaptı, hem de prova.

Öğrencileri hazırlayan Teknoloji Tasarım Öğretmeni Anıl Sinan Akkan öğrenciler için güzel bir etkinlik olduğunu ifade ederek “Puset Polvan Ortaokulu olarak öğrencilerimizle haftasonu tatili için Asarkaya’yı seçtik. Sonbahar mevsiminde yaprakların yere dökülmesiyle oluşan muhteşem görüntüyü canlı olarak gördük. Biz de buraya bir canlılık getirelim istedik ve öğrencilerimizle halk oyunu provasını burada yaptık. Toplam 24 öğrencimiz ile bu sezonun hazırlıklarını farklı bir ortamda yapmak motive açısından oldukça önemli. Bu motivasyonla Şubat-Mart aylarında yapılacak olan yarışmaya gireceğiz. Hazırlıklarımız her hafta devam belirli program dahilinde devam ediyor” dedi.

Etkinlik Çocukları Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutuyor

Akkan ayrıca her öğrencinin mutlaka bir etkinlik içinde olması gerektiğini ifade ederek, “Halk oyunları çocuklara birlik ve beraberlik aşılama açısından oldukça önemli çünkü bu bir grup, bir takım oyunu. Çocukların birlik ve beraberlik içinde uyumlu bir şekilde yürüttükleri bu etkinlik nedeniyle onları hayata daha bağlıyor. Bu bağ ile de mutlulukları artıyor. Böyle bir mutluluğu yaşayan çocukların da bağımlılık sorunu ya da kötü alışkanlıklara yönelme ihtiyacı ortadan kalkıyor. Bu nedenle velilerimiz çocuklarının derslerin dışında çeşitli etkinliklere yönlendirirse bu da hem veli hem de öğrenci açısından faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Sosyal, kültürel etkinliklerde öğrencilerin yer alması onların bireysel olarak gelişmesi için önemli. Kendilerini sorgulamaları ve geliştirmeleri önemli. Bu tür etkinliklerde yer alan çocukların kötü alışkanlıklara bulaşma ihtimali de düşüktür” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.