son haberler

Olağan Toplantıda Olağanüstü Karar

Yayınlanma Tarihi: 4 Ekim 2017 okunma

Olağan Toplantıda Olağanüstü Karar
Gündem
0

Ünye Belediyesi 2018 yılı mali gelir ve gider bütçesini görüşmek üzere 6 Ekim 2017 Cuma günü olağan üstü toplanma kararı aldı.

Ünye Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı Ünye Belediye Meclis Toplantı salonunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar başkanlığında gerçekleşti. 11 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, maddelerin 5’i imarla ilgili olurken komisyona havale edildi.

Meclisin açılış konuşması yapan Başkan Ahmet Çamyar, Ünye Belediyesinin eylül ayında yaptığı çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili meclise bilgi verdi.

2018 Yılı Bütçesi Komisyona Havale Edildi

Meclis toplantısında görüşülen maddede, 2018 yılı mali gelir ve gider bütçesi görüşülerek Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 2018 yılı mali gelir ve gider bütçesi 6 Ekim 2017 Cuma günü gerçekleşecek olan olağan üstü Belediye Meclis toplantısında görüşülmesi kararı alındı.

Belediyenin 2018 yılı Performansı Görüşüldü

Gündemde görüşülen bir diğer maddede 2018 mali yılı performans programıydı. 2018 Mali yılı performans programı ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Nebati Altun sunum yaparak madde kabul edildi. Ahmet Çamyar, “Belediyeler önüne öncelikle 5 yıllık performans programları yapıp, kendisine hedefler koyuyor. Yıl içerisinde ne tür projeleri gerçekleştireceğini bir önceki yıldan koyuyor. Biz bu çalışmaları bütçe giderleri, kamu mali disiplini çerçevesinde hazırlıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Koşusu Yarışlarının Ödülleri Komisyonda

Gündemde görüşülen bir diğer maddede, 22 Ekim 2017 Pazar günü Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri’nde yapılacak olan Cumhuriyet Koşusu Rahvan At Yarışlarında dereceye girecek olanlara ödül verilmesi konusu görüşülerek Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Kefeli Han Restorasyon için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne Tahsis Edildi

Gündemde görüşülen bir diğer maddede mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait olan Kefeli Han’ın restorasyonunun yapılması amacıyla Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne 6 ay süre ile tahsis edilmesi konusu görüşülerek kabul edildi.  Çamyar, “Kefeli Han ile ilgili tüm çalışmalarımızı tamamladık. İhaleye çıkış ile ilgili yaklaşık maliyet hesapları tamamlandı. O sırada Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yaptığımız görüşmede belediyenin kasasından para çıkmasın anlamında bize Bakanlık kaynaklı ‘yapabiliriz’ denildi. Bakanlık aynı şekilde bizim projemizi uygulayıp, tekrar bize tahsis edecekler. Mülkiyeti zaten bizde, biz tahsis etmiş oluyoruz.” dedi.

Saray Hamamı Ünye Belediyesi Tahsis Ediliyor 

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan Saray Hamamı’nın işletilmesi ve işlettirilmesi için Ünye Belediyesi adına tahsisinin alınması konusu görüşülerek kabul edildi.

Başkan Ahmet Çamyar, “Bunun da yazısını hemen yazacağız. Bakanlık bize vermeye hazır ki, bizde alır almaz ihale sürecini başlatacağız” dedi.

Ünye’de Kentsel Sit Alanında Sokak Sağlıklaştırması Yapılacak

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na göre Ünye Kentsel Sit Alanında Sokak Sağlıklaştırma Proje ve Uygulamaları görüşülerek kabul edildi. Çamyar, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sokak iyileştirmesi yapabilmesi için kentsel sit alanı içerisinde kalması gerekiyor. Bakanlıkla yaptığımız toplantı çerçevesinde öncelikle bizim kentsel sit alanı içerisinde kalan yerlerde sokak sağlıklaştırması yapalım diye bir çalışma yürüttük” diye konuştu.

Ünye Belediyesi ekim ayı olağan belediye meclis toplantısının sonunda 2018 yılı mali bütçe gelir ve giderlerinin görüşmesi için 6 Ekim 2017 Cuma günü saat 10:00’da olağan üstü meclis toplantısı yapılacağı ifade edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.