son haberler

Onlar İçin 60 Yıllık Hasret Sona Erdi

Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2017 okunma

Onlar İçin 60 Yıllık Hasret Sona Erdi
Gündem
0

Ünye’nin Hızarbaşı Kumarlı Mahallesi’nde 60 yıldır çözüm bekleyen yol sorun olmaktan çıktı. Mahalle sakinlerinin talebiyle Ünye Belediyesi önce yol açma ve genişletme çalışması yaparken yaklaşık 1200 metre uzunluğundaki olan Hızarbaşı Kumarlı Mahallesi Alancık Mevkii ile Saracık Mahallesi Hatipli Mevkii’ni birbirine bağladı.

Hızarbaşı Kumarlı sakinleri ise bu sevinci kurban keserek birlikte yaşadı. Tekbirlerle koç kesen mahalle sakinleri yolun kazasız belasız kullanımı için de dua etti.

Mahalle Azası Mehmet Ali Tatlı yol ile ilgili bilgi vererek, “burada hayalini bile gerçekleştiremediğimiz yolumuzun Ünye Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar’ın katkılarıyla asfalt niteliğini bırakın otoban niteliğinde olması bizi mutlu etmiştir. Başkanımız göreve geldiği 2014 yılında sözlü ve yazılı olarak bu yolun yapılmasını talep ettik. O da bir süre sonra çalışmaların yapılması talimatını vererek önce yol açma ve genişletme çalışmaları için iş makineleri geldi, bugün de betonlama çalışmasını yapıyorlar.  Ben Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hızarbaşı Kumarlı Mahallesi Eski Muhtarı ise 1968 yılında köy yollarının dahi olmadığını belirterek “bugün ise köylerimiz betonla tanıştı” diyerek Başkan Çamyar’a teşekkür etti.

Mahalle Sakini Hasan Yılmaz Aza Mehmet Ali Tatlı’nın gayretleri ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın destekleriyle yollarına kavuşmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mahalle Sakinlerinden olan İmam Hatip Ali Şimşek Mevlana’nın sözünü hatırlatarak “Allah razı olsun Belediye Başkanımızdan buraya yol açmak için yol buldu ama yolu bulduran da Mehmet Ali Kardeşimiz ve muhtarımızdır. Belediye Başkanımız da destek oldu. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.