son haberler

Ordu Büyükşehir Belediyesi ‘Karla’ Mücadeleye Hazır

Yayınlanma Tarihi: 27 Ocak 2024 okunma

Ordu Büyükşehir Belediyesi ‘Karla’ Mücadeleye Hazır
Gündem
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Karadeniz Bölgesi’nin tamamına ‘yoğun kar yağışı’ uyarısında bulundu. Ordu Büyükşehir Belediyesi 465 iş makinesi ve 560 personeliyle alarm durumuna geçti. Ordu’da şu an itibarı ile kapalı yol bulunmuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son hava tahminlerinde, Karadeniz Bölgesi’nin tamamında özellikle orta ve yüksek kesimler başta olmak üzere ‘yoğun kar yağışı’ uyarısında bulundu.

Mevsim koşulları nedeniyle çok daha önceden tedbirlerini tam olarak alan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait karla mücadele ekipleri alarma geçti. Toplamda 560 personel 465 iş makinesiyle birlikte karla mücadele çalışmalarına başladı. Ordu’nun Altınordu ilçesindeki 530 rakımlı Boztepe dahil, orta ve yüksek kesimlerde beyaz örtü etkisini göstermeye başladı. Ekipler, ulaşımda herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek için harekete geçerken, bir taraftan karla kaplanan yollar ulaşıma açıldı, diğer yandan da buzlanma ve don olayına karşı da tuzlama çalışmaları sürdürülüyor.

GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINDI

Aynı zamanda coğrafi konumu nedeniyle Türkiye’nin en uzun kırsal yol ağına sahip olan Ordu’da bazı ilçelerde kar kalınlığı 20 ila 40 cm civarlarına ulaşırken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Mevsim şartlarında devam eden olumsuz hava koşulları sebebiyle gerekli olan tüm tedbirlerimizi en başta almıştık. Meteoroloji’nin tahmini uyarılarıyla birlikte zaten sahada olan ekiplerimiz anında harekete geçti. Tüm belediye başkanlarımız, muhtarlarımız ve diğer kurumlarımızla birlikte iletişim ve diyalog içerisindeyiz. Şu anda il genelinde herhangi olumsuz bir durumumuz söz konusu değil. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına 7/24 esasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yağışlar özellikle deniz kenarında bulunan Gülyalı, Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde hafif sağanak olarak etkisini gösterirken, rakımın yükseldiği bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili oldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekipler karla mücadele çalışmalarında ana önceliği hasta ve cenaze bulunan bölgelerde yoğunlaştırırken, kapalı olan ana ve ara arterler ile mahalle veya grup yolu bulunmuyor. Olası bir durum söz konusu olduğunda ise vatandaşlar Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne 444 10 52’den veya direkt 153’ü çevirerek günün her saati ulaşabilecek.

HABER MERKEZİ

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.