son haberler

Ordu Mali Müşavirler Odası, Oda Üyelerine “Uygulamalı e-Dönüşüm Eğitimi” Konulu Seminer Düzenledi.

Yayınlanma Tarihi: 11 Aralık 2015 okunma

Ordu Mali Müşavirler Odası, Oda Üyelerine “Uygulamalı e-Dönüşüm Eğitimi” Konulu Seminer Düzenledi.
Gündem
0

9 Aralık 2015 Çarşamba Günü, 13:30 ile 17:30 saatleri arasında Ordu Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda “Uygulamalı e-Dönüşüm Eğitimi” Konulu seminer gerçekleştirildi. Toplantıya Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Başkan Yardımcısı Mustafa Çörtük, Oda Sekreteri Bahadır Baş, Oda Saymanı Haluk Civanbay, Oda Koordinatör Üyesi M.Ender Sönmez, Denetleme Kurulu Başkanı Turgay Altunışık, Etik Kurulu Başkanı Sedat Özel, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Sayit Gültepe, Yazar SMMM Dursun Ali Yaz, EDM Bilişim İcra Kurulu Başkanı Özcan Ermiş, EDM Bilişim Bölge Temsilcisi Tansu Uslu, Meslek Mensupları ve Stajyerler katıldı.
Oda Sekreteri SMMM Bahadır Baş: “E Tebligat Konusunda Meslek Mensupları Kendi Mail Adresleri Yazarak Yeni Bir Sorumluluk Altına Girmemelidir” Dedi.
EDM iletişim ile birlikte düzenlediğimiz e-Dönüşüm, e-Fatura, e-Defter, e-Uygulamalar seminerine hoş geldiniz. Sizleri Oda Yönetim Kurulu adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Birkaç hatırlatmalarda bulunacağız. Bunlardan birisi e-Tebligat ile ilgili sms ve mail adreslerinin yazılması söz konusu.  İstanbul Odası yaptığı bir çalışmayı sayfasında paylaştı. Meslek mensuplarının kendi mail adreslerini veya kendi smslerini asla bu e-Tebligatlara vermemesini önemle belirtiyoruz. Lütfen yeni bir sorumluluk almayın. Lütfen bu konularda dikkat edelim.’’ Dedi.
mali muşavirler 1Toplantının Açılış Konuşmasını Yapan Oda Başkanı SMMM Ertuğrul YÜKSEL: Maliyeciler Mali Müşavirlerin sadece kayıt tutmadığını, sadece beyanname düzenlemediğini, muhasebenin dışında yazarlık gibi faaliyetlerini sürdürebilir.
‘‘Bildiğiniz gibi burada e-Defter, e-Faturadan vazgeçmiyoruz. Buradaki amacımız bu gelişmelere bu değişikliklere sizleri hazırlamak. Bunun yanında e-Devlet projesi, elektronik ticaret Muhasebeci Mali Müşavirlere yeni yeni ek işler getiriyor. Her faturaya her belgeye bir kayıt düzenlemek, onun her ay Maliye Bakanlığı’na beratını göndermek bunlar baya bir işi oldu. Sistem daha yeni başladı. İnşallah bunların bir pratik yolu olur. Artık günümüz ve sistemler değişti.
Şimdi e-Devlet projesinde, e-Fatura, e-Devlet,  e-Tebligat, e-Beyanname, e-Bildirge, e-İmza, e-Posta, e-Yazılım, e-Sicil, e-Yoklama, e-Ticaret, KEP, Kayıtlı Elektronik Posta, e-Sözleşme derken bu e’ler daha da ileri gidecek. Bu sistem böyle gidecek. Artık dünya değişti bizde değişeceğiz. Bu sisteme uyabilenler bu meslekte yoluna devam edecek, uyamayanlar ise maalesef sistem onları işin dışına atacak. Bugün burada e-Fatura’nın dışında bu sistemin nasıl çalıştığına dair arkadaşlarımız bize açıklama yapacaklar. Bugün burada oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Çok değerli yazarımız Dursun Ali Yaz’da burada. Maliyeciler Mali Müşavirlerin sadece kayıt tutmadığını, sadece beyanname düzenlemediğini, muhasebenin dışında yazarlık gibi faaliyetlerini sürdürebilir.  Hepinize teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılar sunuyorum. ‘’ dedi.
Yazar SMMM Dursun Ali Yaz: Elimden geldiği kadar farklı çalışmalar yapıp meslektaşlarıma yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyorum. Amacım kendim öğrenmek, kendim öğrenirken de mesleğime ve meslektaşlarıma katkı sunmak.
mali muşavirler 2‘‘Seminerin konusundan ve seminer çeşitliğinden de göreceğimiz üzere Başkanımızın da dediği gibi Dünya değişiyor, siyaset değişiyor bu ticareti etkiliyor ve dolayısıyla bize de geliyor. Ama Dünya aslında hep bu döngünün içerisindeydi. Bende geçimimi sizler gibi bir büro sahibi olarak kazanıyorum. Elimden geldiği kadar farklı çalışmalar yapıp meslektaşlarıma yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyorum. Amacım kendim öğrenmek, kendim öğrenirken de mesleğime ve meslektaşlarıma katkı sunmak. Meslek dönüşüyor ve Odalarımızda bu dönüşen mesleğe veya hayata meslektaşlarına, üyelerine adapte ediyor. Biz bugün cebimizde kullandığımız cep telefonunu 50 sene önce bir zamana yolculuk yapıp köydeki bir dedemize büyüğümüze göstersek herhalde bizi keserler, döverler.  Çünkü büyücü olduğumuza inanırlar. Sanatçı olanların gerçekten yazar olanların öldükten sonra kıymetinin anlaşılmasının altındaki en büyük esprisi aslında bu. Gelenekleri kırmaya çalışıyorlar o gelenekte o gün ciddi bir problemle karşılaşıyorlar ama 50 sene sonra bir bakıyorsunuz bir yerlere gelmişsiniz. Bu insanların aslında en büyük özelliği iyimser insanlar olması, hem de etrafında bilim insanlarını sürekli bulunduruyor olmasıdır.  Bugünde Odalarımız artık e-Fatura semineri, Gelirler Vergisi ve Kurumlar Vergisi seminerinin yanında kişisel gelişim seminerleri, tiyatral bazı etkinlikler yaparak meslek üyelerine daha da farklı bir bakış açısı oluşturmaya çalışıyorlar. ’’dedi.
Muhasebe tarihiyle ilgili örnekler ve bilgiler aktardı.

 
EDM İcra Kurulu Başkanı Özcan Ermiş: Arkadaşlar hoş geldiniz. Ben EDM Bilişimin İcra Kurulu Başkanıyım. Bir sunum gerçekleştireceğiz. Arkasından da birkaç demomuz olacak. Bizim sunumumuz daha önce anlatılan mevzuat şeklinde sıralanmayacak. Biraz daha kritik noktalar hakkında size bilgiler vereceğiz. Özet olarak e-Fatura eğitimi almayan arkadaşlarımız varsa çok fazla mevzuata girmeden pratik olarak sizlere aktaracağım. ’’dedi. Uygulamalı e-Dönüşüm konusuyla ilgili sunum gerçekleştirildi.
Toplantı sonrası yazar Dursun Ali Yaz tarafından Muhasebe Felsefesi ve Maliyenin Üstadları adlı kitaplarını oda üyeleri için imzaladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.