son haberler

Pazarda Bayram Telaşı

Yayınlanma Tarihi: 31 Ağustos 2017 okunma

Pazarda Bayram Telaşı
Gündem
0

Yarın idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesi Ünye Hayvan Pazarı’nda hareketlilik arttı. Kurbanlık almayı son güne bırakan vatandaşları pazarda son kez fiyat araştırması yaparken hayvan besicileri ve satıcıları da onları bekledi.

Havaların yağmurlu olması nedeniyle pazarda çamurda yürüyen vatandaşlar kurbanlıklara bakarken hem keselerine uygun hem de belirledikleri kriterlere uygun hayvanlara baktılar.

Pazarda büyükbaş ve küçükbaş hayvan satışları devam etti. Evinde besicilik yapan ve bu yıl 3 kurbanlığı ile pazarda yerini alan Adem Güler “fiyatlar çok düşük. Geçen yıl bundan iyiydi. Her yıl pazara bir kaç hayvan getirip satarım. İki adet sattım elimde bir tane kaldı. 110 kiloluk hayvanı 4500 TL’ye satıyorum” dedi.

Geçen yıla göre satışların düşük olduğunu ifade eden Küçükbaş Hayvan Satıcısı Murat Karakaş, “geçen yıl arefe günü 420 koyun sattığım pazarda bu yıl 58 koyun ancak satabildim. Bu durgunluğun fındık ile doğrudan etkisi var. Bilmiyorum bundan sonrası için ne olur ama piyasada fiyatlar düştü. Küçükbaş hayvanların ortalama fiyatı 800-1000 TL arasında değişiyor ama bundan sonrası için 1000 TL’nin altına düştü” dedi.

Küçükbaş Hayvan Satıcısı Gökhan Bektaş ise “pazarda yoğunluk var. Ama birçok hayvan satıldı. Vatandaşların evlerinde ahırları olmadığı için kesileceği zamana kadar burada bekletiyoruz. Bu yıl 200-250 arasında koyun getirdik. Şu an itibariyle 20 adet kaldı elimde. Satışlarımız bayram boyunca devam edecek” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.