son haberler

Prim Yükseldi, Sigortalı Araç Sayısı Azaldı

Yayınlanma Tarihi: 13 Ocak 2016 okunma

Prim Yükseldi, Sigortalı Araç Sayısı Azaldı
Gündem
0

www.unyetv.net/ ÖZEL HABER

YASAL UYARI; Bu haber sitemize ait olup, link verilmeden yayınlanması yasaktır.

Trafik sigortası primlerinin son dönemlerde neredeyse iki katına çıkması araç sahiplerini isyan ettirdi. Primlerin yükselmesiyle Trafikteki sigortasız araç sayısında büyük artış yaşanıyor.

Trafik sigortasındaki bu artışı değerlendiren Anadolu Sigorta Acenteliği sigorta uzmanı Raci Poyrazoğlu; “Trafik sigortalarındaki artış Haziran 2015 tarihinde başlamış olup bunun başlıca kaynakları arasında kurda yaşanan değişiklikler, parça fiyatlarının artması geliyor. Bunlar trafik sigortasını arttıran etkenler. İkili kazalarda oluşan ve mağdur kişilerin aracında oluşan değer kayıplarının da trafik sigortalarına dâhil edilmesi artışlara sebep oldu.

Raci PoyrazoğluKaynak, Prim Artışından Sağlanıyor

Trafik sigortalarındaki hasarların yaklaşık %60’a yakınının bedeni hasarlar oluşturuyor. Bedeni hasarlarında trafik sigortalarının artışında çok büyük etkisi var. Örneğin, 180 TL’ye hazırladığınız otomobil 290.000 TL gibi hasarlara karşı size bir güvence veriyor. Maddi hasarlarda 29.000, zincirleme kazalarda 58.000 güvence veren bir poliçedir. Bunlarda maliyetler artığında sigorta şirketleri de bunun kaynağını primi arttırmada buluyor.

İlk Defa Araç Alanların Primlerinde, Normal Bir Yükseklik Var

Sigorta yaptırmayanların sayısında da artış var. Biz bu tür durumda olan bir müşterimizden örneğin adına ilk defa araç alacak ya da yaşı 30’un altında olduğu takdirde ve plakası da trafik sigortasının priminin yüksek olabileceği plakalardan birisi olduğu takdirde önce satışa almadığı için tavsiyelerde buluyoruz. 30 yaşın altı ilk defa araç alan veya daha öncesinde aracı olup kazası olan kişilerin primlerinde normal primler çıkmaktadır” dedi.

Aziz Sezikİnsanlar Er Ya Da Geç Yatırmak Zorunda

Doğa Sigorta ve Aviva sigorta Ünye Acentesi Aziz Sezik ise yaptığı açıklama; “Üretimde çok gerileme yok bunun sebebi poliçe birincil sorumludur. Sorumlu poliçe olduğu için insanlar er ya da geç yatırmak zorundadır. Bunu yaptırmadan trafiğe çıkmaları mümkün değil. Çıktıkları takdirde araç trafikten men ediliyor. Üretimde düşüş yok ama fiyatların yükselmesine gelince kişiden kişiye değişiklik gösteriyor.

Bakanlığın Çalışması Var

Burada kişinin daha önceden araç kaydı olup olmadığı, daha önceki aracıyla ya da başkasının adına kayıtlı başlayan herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı değiştiriyor. 2-3 bin liraya çıkan rakamlar, yaşı 30’un altında olup herhangi bir kazaya karışmış kişilerle de bu fiyat 2-3 bin lira rakamlara oluşuyor. Onun haricinde rakamlar 600 ve 1.100 lira arası değişiyor. Bununla ilgili bakanlığın yaptığı bir çalışma var. Kasko ve Trafik sigortalarının birleştirileceği ile ilgili çalışma yürütülüyor. Birleştirilirse fiyat konusunun da aşılacağını düşünüyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.