son haberler

Saadet 100 Bin İmza Toplayacak

Yayınlanma Tarihi: 3 Mayıs 2018 okunma

Saadet 100 Bin İmza Toplayacak
Gündem
0

Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı seçim çalışmaları kapsamında Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday olması nedeniyle 100 Bin imza kampanyası başlattı.

4-9 Mayıs 2018 tarihleri arasında İlçe Seçim Kurulu’na gidilerek atılacak imza için sahaya inen Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin Ünye Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Beraberinde Genel İdare Kurulu Üyesi Veysel İlhan ve parti yöneticileriyle birlikte Başkan Şahin seçim çalışmalarını değerlendirdi.

“100 Bin Değil 300 Bin İmza Toplayacağız”

Başkan Özgür Şahin TBMM’de grubu bulunmayan siyasi partilerin ya da adayların toplayacakları 100 Bin imza ile Cumhurbaşkanlığına aday olunabileceğine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi; “Saadet Partisi olarak biz seçimlere hazırız. Çünkü seçim bittiği andan bir sonraki gün bir sonraki seçim için çalışmalarını yapan bir teşkilat mensubuyuz. Bu anlamda da biz 9 aydır sahadaydık zaten bu konuda çalışmalarını yürüten ziyaretlerini yapan eksikliklerini tamamlamaya çalışan bir teşkilatız. Şu anda da biliyorsunuz en son Salı günü Saadet Partimizin Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanı adayımız olarak açıklandı. Şimdi önümüzdeki süreç içerisinde bu adaylığın tamamlanabilmesi için en az 100 bin imza gerekiyor. Bir siyasi partinin Cumhurbaşkanı adayı gösterebilmesi için Meclis’te grubu bulunması lazım. Eğer grubu yoksa 100 bin imzayla teklif edilmesi lazım. Biz de bu bağlamda 4 Mayıs yani Cuma günü sabah saat 8.00’da başlayıp, 9 Mayıs akşamı saat 20.00’da sona erecek olan bu 5-6 günlük zaman dilimi içerisinde Ünye’mizde özellikle seçmenlerimizden saadet partimizin Genel Başkanı Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Temel Karamollaoğlu ile tercih yapmalarını talep ediyoruz. Bu tercih yapabilmesi için bir seçmenimizin ilk önce bulunmuş olduğu o ilçede veya il de seçmen olması lazım. İkincisi herhangi bir ücret talep edilmiyor. Seçmen olan herkes gidip bir tercihte bulunabilecek. Bir diğeri ise sadece nüfus cüzdanı ile gidecek. Bu konuda gidip gelme konusunda sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz olursa biz Saadet Partisi Teşkilatı olarak bu konuda hazırız. Onlarda tercih yapma noktasında da ulaşım noktasında da yardımcı olacağımızı buradan söylemek isterim. İlçe seçim kurulunda görevli arkadaşımız olacak. Bu görevli arkadaşlarımızın yanında da biz görevli arkadaşlarımızı getirip götüreceğiz. Tercih yapmasında yardımcı olacağız. Türkiye genelinde 100 bin imza ama biz bu imzayı değil en az 300-500 bin imzayla Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı adayı yapma düşüncesindeyiz. Teşkilat olarak ta tüm birimlerdeki kadın kollarımızla gençlik kollarımızla bu konuda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz.”

Saadet’te 18 Aday Adayı

Başkan Şahin ayrıca Ordu Milletvekili adaylık süresinin devam ettiğini de ifade ederek “Saadet Partimizin Ordu’da 18 aday adayı var. Aday başvuru süremiz 5 Mayıs Cumartesi günü sona eriyor. Saadet Partisi’nden aday olmak isteyenlerin adaylığı il merkezimize ve genel merkezimize kabul ediliyor. Ünye’de şu anda aday adaylarımızın arasında Mevlüt Sencar, Aydın Arslan, Ahmet Fidan, Ahmet Kuşlu var. Muammer Bilgiç ve Veysel İlhan Genel İdare Kurulu Üyesi oldukları için bu arkadaşlarımızın tasarrufu Genel Merkezimizde. Bu nedenle nereden aday gösterileceklerini Genel Merkezimiz belirleyecek” dedi.
 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.