son haberler

Şeyh Yunus’ta İşler Yolunda

Yayınlanma Tarihi: 30 Eylül 2017 okunma

Şeyh Yunus’ta İşler Yolunda
Gündem
0

www.unyetv.net  / ÖZEL HABER

Ünye Şeyh Yunus Emre Külliyesi yolunda yol yapım çalışmaları başladı. Çalışmaları değerlendiren Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkahraman ve Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan artık türbeye ulaşım sorunun ortadan kalkacağını söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a teşekkür ettiler.

Ünye Şeyh Yunus Tepesi’ne çıkan yollar Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Yaklaşık 6 ay önce yaz mevsiminde yapılacağı sözü verilen ve çalışmalara bugün (Cumartesi) itibariyle başlanılan yol çalışmaları, hem mahallelileri hem de Yunus Gönüllülerini sevindirdi.

Geçtiğimiz günlerde Ünye Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkahraman ve Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan beraberinde Ünye Kent Konseyi Başkanı Musa Özgür Kıroğlu ile birlikte Ordu’ya gitmiş, Başkan Enver Yılmaz ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından Başkana yol ile ilgili sorun dile getirildikten  sonra iş Makineleri genişletme çalışmalarına başladı.

Yunus Emre (Saca) Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkahraman çalışmaları Ünye Haber Gazetesi’ne değerlendirdi. Sarıkahraman, “Yunus Emre Mahallesi’ndeki yol çalışmaları yaklaşık 1 yıl önce başlamıştı. Bu kapsamda OSKİ alt yapı çalışmalarını başlattığı için üst yapı çalışmaları beklemeye alınmıştı. Bu sürece doğalgaz çalışmaları da eklenince bu güne kadar üst yapı çalışmaları beklemedeydi. Bugün itibariyle Yunus Emre Tepesi’ne çıkan hem Orta Saraçlı Yolu’nda hem de Yunus Emre Yolu’nda genişletme çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmaları başlayacak” dedi.

Yunus Emre Tepesi’ne 4 koldan güzergahın olduğunu da ifade eden Başkan Sarıkahraman, “Hamidiye Mahallesi’nden gelen güzergah OSKİ’nin alt yapı çalışması nedeniyle beklemede kalacak. Gölevi Güzergahında ise bu asfalt çalışmaları kapsamına alındı. Her koldan Yunus Emre yolu yapılmış olacak” dedi.

Çalışmalar Programa Göre 1 Ayda Bitirilecek

Çalışmaları yakından takip eden Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkahraman “genişletme çalışmaları kapsamında 1 eskavatör ve 1 kamyon çalışıyor. Yaklaşık 1hafta sonra ise tüm iş makineleri buraya gelecek ve asfaltlama yapılacak. Bu çalışmaların da programa göre 1 ayda bitirilmesi hedefleniyor” dedi.

Çalışmaların Başlaması Sevindirici

Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan ise Ünye Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamada çalışmalar ile ilgili şunları söyledi; “Şeyh Yunus artık Ünye’nin değil, Ordu’nun simgesi. Oraya yol yapmak ulaşımını sağlamak derneğimiz kadar hepimizin görevi. Başta Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye Belediyesi olmak üzere herkes bu konuda elinden geleni yapıyor. Bu sene Mart ayı sonunda Enver Başkan Ünye’de bir bilgi paylaşımında bulunmuştu. Şeyh Yunus yolunun yapılacağını söylemişti. Daha sonra ise yaz mevsimini yüksek kesimlerde çalışarak değerlendireceklerini Sonbahar-Kış döneminde bu yolun yapılacağını söylemişti. Bize de 15 Ağustos’tan sonra iş makinelerinin o bölgeye gönderileceğini belirtmişti. Biz de belirtilen süre geçtikten sonra çalışmaların takipçisi olarak geçtiğimiz günlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı ziyaret ettik. Enver Başkan sağ olsun ilgili birimleri arayarak çalışmaların başlaması talimatını verdi ve bugün itibariyle iş makinelerinin Yunus Emre Mahallesi’ne geldiğini gördük. Bu durum bizi de çok mutlu etti” dedi.

Enver Yılmaz ve Ekibine Teşekkür

Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Osman Sarıkahraman ve Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan çalışmaların başlaması talimatını veren  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti. Sarıkahraman ve Argan, Yunus Emre Türbesi’ni ziyaret edecek olan vatandaşların Orta Saraçlı’dan ve Taş Camii’den itibaren Yunus Emre Mahallesi’nden geçen iki yoldan ulaşımlarını sağlayabileceklerini söylediler.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.