son haberler

Seyyar Satıcıların Tepkisi Büyüyor

Yayınlanma Tarihi: 7 Ocak 2016 okunma

Seyyar Satıcıların Tepkisi Büyüyor
Gündem
5

Seyyar Satıcıların Tepkisi Büyüyor; “Çamyar İstifa”2

Hafta başında itibaren gündemde olan ve çeşitli açıklamalarla seslerini duyurmaya çalışan seyyar satıcılar, yeniden bir araya gelerek Ünye Belediyesi önünde ve ardından Cumhuriyet meydanında sloganlar attı.

Ordu genelinde seyyar satıcıların kaldırılmaya çalışılması, seyyar satıcıların böyle bir tepki ortaya koymasına sebep oldu. Hafta başında yaptıkları açıklamayla gündeme gelen seyyar satıcılar, gece tezgâhlarının toplanmasıyla daha da öfkelenirken savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı. Kimsenin kendileriyle iletişime geçmediğini belirten satıcılar, Ünye Cumhuriyet meydanında bir araya geldi.

Grup sözcüsü Murat Yelen, kendileriyle kimsenin iletişime geçmediğini belirtti. Yelen; “Biz geçen gün basın açıklaması yaptık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ne Ordu Büyükşehir nede Ünye Belediyesi dikkate almadı. Ünye’deki bütün halk bizden yana. Diyorlar ki yılanın başı kadirle ikimizmişiz, yalan hepimiz birlikteyiz. Ben kalp krizi geçirdim hastayım, belediyeye herhangi bir tepki göstermiyoruz. Açıklama yapıyor belli başlı seyyarları tespit edeceklermiş. Ordu’dan vergiye tabi tutulacakmış, tamam vergiye tabi olalım.

Seyyar satıcılardan Kadir Ünal’da açıklamalarda bulunarak, herhangi bir yer talebinde bulunmadıklarını ve tezgâhları kaldırdıklarını belirterek; “Biz belediye başkanımızdan herhangi bir yer talep etmedik. Biz sadece başkanımızdan bu millete sahip çıkmasını istedik. Oda bize, biz Ordu Belediyesine karışamayız dedi. Biz Ordu Belediyesinin dediklerini yaptık. Bize seyyarlar tezgâhları Seyyar Satıcıların Tepkisi Büyüyor; “Çamyar İstifa”1kaldırsın dediler, bizde tezgâhları kaldırdık. Zabıta amirliğini arayarak bu seyyar arabaları nereye bırakacağız diye sorduk. Bizim bölgemizin dışında nereye isterseniz bırakın dediler. Bizde tezgâhları Ünye Belediyesi sınırları içine bıraktık. Fakat gece çevik kuvvet ekipleri ile gelerek ne kadar seyyar araba varsa kırmışlar mallarımızı yere dökmüşler” dedi.

Seyyar satıcılarından İsmail Hamarat ise açıklamasında; “5-6 tane araba bende var, benim mal varlığımdan birileri rahatsız mı olmuş? Benle beraber mi kazanmış, demiş ki tekelleşmişler. Ben gecemi gündüzümü verdim bu arabaları için, böyle kazandım. O sıcak odasında oturuyor ben Adana, Mersin geziyorum çalışıyorum. Bu yanlış, bir başkana yakışmayan kelimeler. Tekelleşmiş diyor, 5-6 tane arabası var diyor. Halde esnafın yüz tane arabası var git onları kaldır o zaman” dedi.

5 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.