son haberler

Tarihi Konak Konuk Evi Oluyor

Yayınlanma Tarihi: 4 Şubat 2016 okunma

Tarihi Konak Konuk Evi Oluyor
Gündem
1

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan Kültür Yolu Projesi kapsamında “Belediye Konuk Evi” olarak kullanılması planlanan Hüsrev Bey Konağı 10 yıllığına kiralandı.

Ünye Belediyesi şubat ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı, belediye meclis toplantı salonunda Başkan Ahmet Çamyar başkanlığında gerçekleşti. Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcıları ile diğer meclis üyelerinin 2016 yılı içinde görevli olarak yurt dışına gidebilmeleri için ‘hizmet damgalı pasaport’ çıkartılması teklifi görüşülerek kabul edildiği meclis toplantısında, İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne, Mali Hizmetler Müdürlüğü bütçesinden ihtiyaca göre 750 bin TL’ye kadar nakdi yardım yapılması konusu görüşülerek kabul edildi. Meclis toplantısında ayrıca, Ünye Gürecülü Mahallesi Minibüs Garajı ve kapalı Pazaryeri arazisi kullanım kararlı, Maliye Hazinesi ve Ünye Belediyesi’ne ait olan parselin Maliye Hazinesine ait olan hissesinin satın alınması ve gerekli işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek kabul edildi.

Çift Merdivenli Konuk Evi

Çamurlu Mahallesi’nde bulunan tescilli eser ile tescilli esere ait olan bahçe kullanımı içinde kalan parsellerin 10 yıl süre ile konuk evi olarak kullanılması ve bu hususlarda Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi görüşülerek kabul edildi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Bu alan İnönü İlkokulu’nun karşısındaki çift merdivenli bina, Kültür Yolunun da bir parçası. Dolayısıyla biz bu binayı ve bahçesinde oluşmuş 3 parseli yeniden dizayn ediyoruz. Burayı Ünye’ye gelen misafirlerimizin hem bahçesinde, hem içinde ağırlanabileceği bir şekle getirmek istiyoruz. Dolayısıyla bununla ilgili yetki istiyoruz” dedi.

Gündem Dışı görüşülen bir maddede; “Gölevi Motel, Yüzüncü Yıl, Sami Soysal ve İskele Restoran’ın bulunduğu alanlarla ilgili projeye göre uzun vadeli kiralama yapılması konusu görüşülerek kabul edildi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.