son haberler

“TEDES, Vatandaşa kurulan Ceza Kesme Tuzağıdır”

Yayınlanma Tarihi: 22 Ağustos 2016 okunma

“TEDES, Vatandaşa kurulan Ceza Kesme Tuzağıdır”
Gündem
2

564dd6960f25447a94fc189dTBMM Genel Kurulu’nda Trafik Elektronik Denetleme Sistemi(TEDES) ile ilgili yaptığı konuşmada, TEDES’in vatandaşa kurulan ceza tuzağı olduğunu belirten MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Bir anda 110’dan hız sınırını 70’e düşürüyorsunuz. Burada amaç kazaları önlemek değil, vatandaşa ceza kesmektir” dedi.

MHP Milletvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaparak, torba kanunla değişikliği düşünülen, daha öncede gündeme getirdiği Elektronik Denetleme Sistemi ile ilgili görüşlerini yeniden gündeme getirdi. Erhan usta özellikle bu sistem nedeniyle Ordu il sınırları içerisinde vatandaşların yaşamış olduğu mağduriyeti de dile getirdi.

Tam Bir Soygun

Milletvekili Usta, Ordu’da TEDES marifeti ile yılda kesilen cezanın 100 milyon lirayı bulduğunu belirterek, “Burada amaç trafiği kontrol edelim, kazaları önleyelim değil. Bir anda 110’dan hız sınırını 70’e düşürüyorsunuz, o radara girmeyen yok. Yani tuzak kurup vatandaştan ceza almaya yönelik bir şey. Bakın, Fatsa girişiyle Bolaman Tüneli’ne kadar, 8 kilometrelik mesafede 11 tane radar var. Böyle bir şey olabilir mi? İnsanlar orada kazandığını cezaya veriyor. Yani bunun, böyle trafiği denetleyelim, efendim hız sınırını kontrol edelim filan gibi bir mantığı yok. Sonra, daha geniş bir şeyde, Samsun-Ordu il sınırından Ordu şehir merkezine kadar 75 kilometrede 18 tane radar var. Tamamen şirketlerin sürüklediği bir şey ve ciddi bir şekilde devleti gelir kaybına uğratıyor, vatandaşa da zulüm bu. Yani tam bir soygun. Böyle bir şey olmaz.”

2 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.