son haberler

“Terör Kaderimiz Olmamalı”

Yayınlanma Tarihi: 4 Ağustos 2015 okunma

“Terör Kaderimiz Olmamalı”
Gündem
0

“Hassas bir süreçten geçmekte olan cennet ülkemizin değişik kentlerinde içimizi yaralayan, ciğerimizi yakan olaylarla karşı karşıyayız” diyen Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı, “Artık akan kanın durmasını, Türk Milletini tükürüğü ile boğacaklarını ifa edenler için sonu ne olursa olsun terör örgütlerinin kökünün kazınmasını istiyoruz” dedi.

Son günlerde tırmanan terör olaylarına ilişkin endişelerini dile getiren ve artık akan kanın durması gerektiğine işaret eden Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı, “Son günlerde artan terör eylemlerinden dolayı son derece üzüntü ve rahatsızlık duymaktayız. İnsanlarımızın ölüm haberlerini duymak istemiyoruz. Kargaşa tartışma çatışma içinde değil dünya ile yarışan bir Türkiye de yaşamak istiyoruz. Artan terör olayları neticesinde şehit düşen polislerimiz, askerlerimiz ve vatandaşlarımızın acısını toplum olarak derinden hissediyoruz. Bu vahim olayların tek hedefi milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Milletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu olaylar karşısında sessiz kalmayalım emperyalist güçlerin kirli oyunlarına gelmeyelim. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Bu kirli oyunları, her zaman milletimizin azim ve kararlılığı bozmuştur. Bizim de en büyük gücümüz kardeşliğimiz olmuştur. Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler; bilmelidir ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür” dedi.

“Terörün Her Türlüsünü Lanetliyoruz”
Terörün her türlüsünü, aktörleri, amaçları, teşvik edicileri ve mazur göstericileri her kim ve her ne olursa olsun lanetlediklerini ifade eden Kıranlı, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah bu topraklarda terör bir gün son bulacaktır. Aynı havayı teneffüs ediyor, aynı topraklara basıyor, aynı suyu içiyoruz, gerektiğinde ekmeğimizi aşımızı paylaşıyoruz. O halde sorun nerede; Barış ve kardeşçe yaşamayı becereceğiz. Toplumsal barış ve istikrarımıza, devletimizin güvenliğine yönelik saldırlar karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Ülkemizin, ekonomik gelişmesini sürdürmesi, refah düzeyini artırması, bölgesel ve küresel politikalarda etkili olabilmesi toplumsal barışın, istikrar ve güvenin devamı ile mümkündür. Bunları tehlikeye sokacak ve ulusal güvenliğimiz açısından risk doğuracak her türlü davranıştan, özellikle içinden geçtiğimiz süreçte, ısrarla kaçınılması gerekmektedir. Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe etki alanını genişletmekte, insani yardımlarını artırmakta, yatırımcılar için bir cazibe merkezi ve güvenli liman olma özelliğini pekiştirmektedir. Türkiye’nin istikrar ve güvenliğini bozmaya kimsenin hakkı yoktur ve bu amaca yönelik girişimlere kesinlikle izin verilmemelidir. Hangi görüş ve temayülden olursa olsun vatandaşlarımızın, toplumsal barış ve istikrarımıza, devletimizin güvenliğine yönelik saldırlar karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi, demokrasimiz ve ortak geleceğimiz açısından hayati önem taşımaktadır.

Ünye’den Diyarbakır’a Barış Otobüsü Kaldıralım
Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği ve Ünye Fen Adamları Derneği olarak, sebebi ne olursa olsun terör nerden gelirse gelsin her türlüsünü lanetliyoruz. İlçemizde temsili bulunan siyasi parti temsilcileri, Ünyeliler olarak bir araya gelerek tek yürek olalım. Kuruluşu ve yaptıkları ile Ünye’mizin takdirini kazanan Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği, Sanayi Odası, Esnaf Odaları, STK lar, Dernekler bir araya gelelim. Ünye Cumhuriyet Meydanından barış güvercinleri uçuralım. Ve Edirne’den Kars’a tüm Türkiye’ye seslenelim. Yapabilirsek Ünye’den Diyarbakır’a barış otobüsü kaldıralım. Toplumumuzun genelinde yaşanılan bu üzüntü ve duyarlılığı dikkate alarak neler yapabileceğimiz konusunda kendi içimizde istişareler yapalım. Toplumu oluşturan unsurların ideolojileri, hayat felsefeleri, inançları ütopyaları, hayalleri, idealleri, varlığı adına kendisini oluşturan bütün değerleri ne kadar farklı ve başka olursa olsun; toplumsal bilinç ve sorumluluk adına birleşebilmeli, toplumun selameti açısından, neslimizin geleceği açısından beraber bir yol tutabilmelidir.

İnadına Barış Diyelim
Dünya ülkelerinin silahlanma (savaş) yarışında harcadıkları mesai, güç, enerji ve para bu dünyanın bayındır hale gelmesine, insanların açlıktan, yoksulluktan kurtulmasına yetip hatta artacağını dile getiren Kıranlı, “Doğduğumuz memleketimize, toprağımıza vatanımıza sahip çıkmalıyız. M. Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” için çaba gösterelim. Herkes elinden geleni yapmalı. Terör kaderimiz olmamalı. Ülke olarak gerekse dünya insanlığı olarak her zamankinden daha fazla huzur ve barışa ihtiyaç duyduğumuz tartışmasızdır. İnadına barış diyelim. Oynanan kirli oyuna hep birlikte karşı durmalıyız” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.