son haberler

Türkiye AB İlişkilerinde Yeni Dönem

Yayınlanma Tarihi: 4 Şubat 2016 okunma

Türkiye AB İlişkilerinde Yeni Dönem
Gündem
0

Mülteci krizi ile Türkiye AB İlişkileri, yeni bir boyut kazandı. Krizi tek başına aşamayacağını gören Avrupa, yeni dönemde Türkiye ile daha sıkı çalışma ve işbirliği yapacak.

Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu Genel Başkanı Şakir Gürel, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından finanse edilen ve 25-29 Ocak 2016 tarihleri arasında Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Brüksel Çalışma Ziyaret Programına katıldı. Kamu, STK ve Medya temsilcilerinden oluşan heyet Belçika’da medya, yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını inceledi.

9 Medya TemsilcileriTürkiye’nin Avrupa Birliği sürecindeki yapılması gereken kuralları yerinde görmek ve uygulamak açısından Kamu, STK ve Medya Temsilcileri’ ne yönelik Sivil Toplum Diyalogu tarafından Brüksel’e Çalışma Ziyareti gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecindeki yapılması gereken kuralları yerinde görmek ve uygulamak açısından Kamu, STK ve Medya Temsilcileri’ne yönelik Sivil Toplum Diyalogu tarafından gerçekleştirilen Brüksel Çalışma Ziyareti Programı çerçevesinde AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Fatih Hasdemir ve AB Müşaviri Pınar Tanlak, AB Uluslararası Avrupa Hareketi (CESI) Türkiye Daimi Temsilciliği Genel Sekreteri Petros Fassoulas, Avrupa Bağımsız Yaşam Ağı Kıdemli Uzmanı Peter Lambreghts ve Avrupa Bağımsız Yaşam Ağı (ENIL) Yöneticisi Marco Carnesecchi ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Program çalışmaları sonrasında Brüksel’de görev yapan Türk Medya Temsilcileri NTV Temsilcisi Güldener Sonumut, Hürriyet Gazetesi Brüksel Temsilcisi Güven Özalp ve Türkçe aylık gazete olarak yayın yapan Binfikir Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serpil Aygün ile de bir araya geldiler.

Avrupa Parlamentosu ve Basın Kulübü’ne ziyaret

Avrupa Birliği’nin bulunduğu Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’na bir ziyaret gerçekleştiren Kamu, STK ve Medya Temsilcilerinden oluşan Sivil Toplum Diyalogu katılımcıları, Avrupa Parlamento Üyesi Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ’u çalışma ofisinde ziyaret ederek yapılan siyasi çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Çalışma ziyareti kapsamında ayrıca Brüksel Avrupa Basın Kulübü Onursal Başkanı Maria Laura Fanciosi ile Basın Kulübü’ne ziyaret gerçekleştirilerek basın toplantısı gerçekleştirildi. Brüksel’de bulunan Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ı da ziyaret eden katılımcılar, yerel belediye çalışmaları hakkında bilgiler edindiler.

5 Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır ZiyaretiTOBB/İKV Brüksel Ofisleri Ziyaret Edildi

Avrupa’da bulunan iş dünyasının en önemli ticaret alanlarından biri olan Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ve İktisadi Kalınma Vakfı Brüksel Ofislerine de ziyaret gerçekleştiren Kamu, STK ve Medya Temsilcilerinden oluşan Sivil Toplum Diyalogu katılımcıları, burada TOBB AB Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu ve İKV Brüksel Daimi Temsilcisi Haluk Nuray ile bir araya geldiler. Gerçekleştirilen ziyarette TOBB AB Daire Başkanı Bayburtlu ve İKV Brüksel Daimi Temsilcisi Nuray, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecindeki ekonomik anlamda Türk işadamlarının yaptığı ve yapacakları çalışmalar hakkında Sivil Toplum Diyalogu katılımcılarına bilgi verdiler.

Sivil Toplum Diyalogu katılımcıları Kamu Temsilcileri, STK Temsilcileri ve Medya Temsilcileri ayrı ayrı çalışma masası oluşturarak, elde edilen bilgiler ışığında öğrenilen bilgileri kısaca gözden geçirdiler. Gözden geçirilen bilgiler gruplar kendi aralarında bir rapor oluştururken, oluşturulan raporlar Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı temsilcilerine teslim edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.