son haberler

Ulusal Basından Ünye’ye Çıkarma

Yayınlanma Tarihi: 6 Mayıs 2017 okunma

Ulusal Basından Ünye’ye Çıkarma
Gündem
0

www.unyetv.net/ÖZEL HABER

Ordu’nun turizmde marka kent haline gelmesi için Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Ordu’da göreve başladığı 2014 yılından buyana, Ordu’nun turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, bu potansiyelin ülke içine ve ülke dışına tanıtılması amacıyla yürüttüğü tanıtım faaliyetleri sonucu Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında önemli ölçüde artış meydana geldi.

Gazeteciler Ordu’yu Tanıdı

Ordu’nun tanıtımı kapsamında 7 ayrı ulusal televizyon kanalı, 3 ulusal haber ajansı, 6 yaygın basından toplam 34 önemli gazeteci Ordu’ya geldi. Aralarında Star, ATV, Kanal D, NTV, Fox TV, TRT, Habertürk TV’nin haber editörleri,  Anadolu Ajansı, İhlas haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı’nın İstanbul temsilcileri, Akşam, Milliyet, Sabah, Sözcü, Yenişafak, Vatan gazetelerinin önemli haber muhabirleri 3 gün boyunca Ordu’yu gezerek tanıma fırsatı buldu.

Ünye’ye Hayran Kaldılar

Gezi kapsamında gazeteciler programın son gününde Ünye’ye geldi. At hanı başta olmak üzere Ünye’nin birkaç önemli yerini gezme fırsatı bulan gazeteciler Çakırtepe’den Ünye’yi kuşbakışı izledi. Gazetecilere Ünye programında Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Kumru Kaymakamı Deniz Kılınç ile Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Eren ve Murat Ocak eşlik etti.

Kaymakamlar ve belediye başkan yardımcıları, gazetecilerle Atakale’de yemekte bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Gazeteciler daha sonra Ünye’den ayrılarak Ordu’ya döndü.

Gazetecilerden Mesaj Var

Gezi kapsamında Ünye’ye gelen FOX TV muhabiri Fatih Erener, “ bundan kısa süre önce Ordu tatil yapılacak iller sıralamasının başında gelmezdi ancak tatil için gelinecek bir yer olmuş. İnsanlar Antalya ve Muğla’ya gider gibi Ordu’yu bundan sonra tercih edebilir diye düşünüyorum. Ordu’nun çok güzel gezilecek ve görülecek yerleri var. Bunlar daha önce çok duyulmuyordu ancak bundan sonra herkes tarafından bilinir hale geldi. Ben de Karadenizliyim ama tatil için Ordu’ya gelirim. Özellikle Ünye At hanı çok hoşumuza gitti” dedi.

TRT İstanbul Haber Müdürü Emin Gökçegözoğlu ise “İstanbul’dan buraya 35 kişilik gazeteci grubunu getirmek bir vizyon istiyor. Belli ki şehrin yöneticilerinde bir vizyon var. Ama ben şöyle bir eksikliği de gördüm. Ordu’nun bir yol haritası yok benim anladığım kadarıyla. İstanbul ve Ankara’dan gelen gazeteci arkadaşlarımız da var Ordu’nun ön plana çıkan ürünü fındık. Fındık dışında kimse Ordu ile ilgili bir şey bilmiyor. Buraya geldiğimizde gezdiğimiz zaman birçok bilmediğimiz yerlerini öğrendik. Özellikle yaylaları eşsiz güzellikte. Yem yeşil ve sakin bir doğası var Ordu’nun.  Şehir yönetimi olarak gezilmesi gereken yerler belirlenmeli ve bir yol haritası ortaya çıkmalı diye düşünüyorum. Bulunduğumuz Çakırtepe’den Ünye’ye baktığım zaman doğasına aşık olunacak bir şehir. Diğer şehirlerde gördüğümüz gibi doğa bozulmamış burada. Ben çok beğendim hem Ünye’yi hem de Ordu’yu” dedi.

Ünye’nin ve Ordu’nun doğasına hayran kaldığını ifade eden Kanal D Muhabiri Cem Tekel “daha önce Ordu’ya hiç gelmedim. Ordu’nun güzel olduğunu duyuyorduk ama buraya gelip görme şansını da elde ettik. Doğası ve tabiatı çok güzel. İnşallah böyle kalır. Doğası korunarak turizme kazandırılırsa turizm potansiyeli artar diye düşünüyorum. Ünye’de çok az kalma fırsatımız oldu ama gördüğümüz yerler bile çok güzel. Burada kaymakamımız da bilgiler verdi. Ben açıkçası programın birkaç gün daha sürmesini isterdim. Çünkü gezmeye ve görmeye doyamadık” dedi.

Gazeteciler ayrıca programın organizasyonunu yapan Ordu Valiliğine de teşekkür ederken, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2017 yılı hedefini 1 Milyon turist olarak belirlediklerini ve tanıtım faaliyetlerinin 2017 yılında da tüm hızıyla desvam edeceğini söyledi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.