son haberler

ÜNÇEK İzcileri Sarıkamış İçin Yürüdü

Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2016 okunma

ÜNÇEK İzcileri Sarıkamış İçin Yürüdü
Gündem
0

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği, “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenledi.

ÜNÇEK İzcileri Sarıkamış İçin Yürüdü 1Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü Derneği; 100 izci, 6 lider ve 7 izci gönüllüsü, izci aileleri ve halkın katılımıyla “Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak” teması doğrultusunda Sarıkamış şehitlerini anmak için hafta sonu Ünye Kalesi mevkiinde “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenledi.

ÜNÇEK Başkanı Hüseyin Dikici; “vatan, millet, özgürlük ve bağımsızlık uğruna Allahuekber dağlarında 100 binleri bulan şehitlerimizin yâd edilmesinin, değerlerimizi anlamada sıkıntı çeken neslimiz açısından çok önemli. Bugün burada fedakâr ecdadımızı anarken, vefakâr bir gençliğin de aramızda olmasının gururunu yaşıyoruz. Sarıkamış ruhunu içinde barındıran ve bu yürüyüşe katılan herkese çok teşekkür ederim. Asla vaz geçemeyeceğimiz şanlı bir mirasın sahipleriyiz. Vatan toprağının her ÜNÇEK İzcileri Sarıkamış İçin Yürüdü 4karışını dün olduğu gibi bugün de, yarın da koruyacak evlatlar mutlaka olacaktır ve bu bayrak hiçbir zaman yere inmeyecektir” dedi.

ÜNÇEK Başkan yardımcısı İshak Sarı; “Ecdadımız, Anadolu’yu vatan yapmak için ayağını bastığı her karışın bedelini ödemiştir. Biz bu topraklarda sadece yaşamadık, canımızla kanımızla kendi destanımızı da yazdık. Allah, bu millete bir daha böyle acı yaşatmasın. Sarıkamış’da şehit düşen ecdadımızı, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz. Bugün burada acımızı dualarla ve taziyelerle yâd etmek, ‘Dedeciğim Ben Geldim’ demek, onların yaşadıklarını bir nebze de olsa hissetmek için buradayız” dedi.

Faaliyet sorumlusu Kenan Arslan; Gençlerimize tarih bilincini kazandırmak, vatan sevgisini aşılamak ve milli benlik duygusunu artırmak için ecdadımızın göstermiş olduğu fedakârlıklardan yola çıkarak toplumumuzda bir farkındalık oluşturup vatan savunması uğrunda çekilen sıkıntıları yaşamak, görmek ve hissetmek amacıyla böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. “Uzun zamandır planladığımız bir faaliyetti. Dedelerimizin ruhu için Kuran-ı Kerimler okundu ve dualar yapıldı. Geçmişini bilmeyen bir nesil geleceğini göremez. Geçen yıl bir otobüs dolusu ergin izcimizle Sarıkamış’taki Şühedanın İzinde anma yürüyüşe katılmıştık. Bu yıl aynı faaliyeti ilçemizde düzenlemeye çalıştık. Yürüyüşe yoğun bir katılım oldu. İnşallah buradaki izcilerimizle ecdadımızın şehit olduğu mekânları tekrar görme, oraların havasını yerinde soluma imkânı buluruz” temennisinde bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.