son haberler

ÜNFADDER Kepenk Kapattı

Yayınlanma Tarihi: 24 Mayıs 2017 okunma

ÜNFADDER Kepenk Kapattı
Gündem
0

5 yıl önce Ünye’de kurulan Fen Adamları Derneği son yaptığı genel kurul ile fesh edildi. 19 Mayıs Cuma günü yapılan genel kurulun ardından yazılı bir açıklama yapan Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı üzüntüsünü ve hüznünü sözcüklerle anlattı.

Başkan Kıranlı, genel kurul ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Genel kurulumuz öncesinde yönetim kurulu üyelerimizle yaptığımız toplantıda derneğimizin amaçlarını gerçekleştiremediği, gerçekleştirmesinin de mümkün görünmediği düşüncesi ile derneğin varlığına gerek olmadığı görüş kanaati oy çokluğu ile genel kurula sunulması kararı alınmış ve 19 Mayıs Cuma günü yapılan Genel Kurul Üyelerimizin tamamının katılımıyla da oy çokluğu ile sevincin yerini hüzne bıraktığı ama umutların hizmetlerin bitmediği farklı yol ve yeni başlangıçların olduğu bir gün olmuştur” dedi.

Üstün Başarı Madalyası’na Dahi Sevinemedim

Başkan Kıranlı ÜNFADDER’in feshinin ardından Ankara’daki Teknikerler toplantısına Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi olarak katıldığını ifade ederken, “Bir evlat misali büyüttüğümüz emek ettiğimiz ancak mürüvvetini göremediğimiz, her kesim tarafından merakla takip edilen ve takdir edilen Ünye Fen Adamları Derneğimizi fesih etmenin üzüntüsünü yaşamaktayım. Bu üzüntünün asla telafisi olmayacaktır. Ta ki; Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliğimle birlikte 21 Mayıs Pazar günü Ankara da yapılan Teknikerler Birliği 8. Olağan Genel Kurulunda çalışmalarımdan dolayı aldığım üstün başarı madalyası ile 44 il başkanlarının önerileriyle Genel Merkez Yönetim Kuruluna seçilmenin sevincini dahi yaşayamıyorum” dedi.

Basına Teşekkür

Başkan Musa Kıranlı açıklamasında Ünye Basınına teşekkür ederek şunları söyledi; “Meslektaşlarımdan çok daha fazla desteklerini gördüğüm Ünye’mizin değerli basın mensupları; Bu yıl 2017 olağan genel kurulumuzda ki hayalim bambaşkaydı. Bu şekilde hüzün içinde değil,  daha farklı bir ortamda daha fazla bir katılımla, Ünyeli hemşerilerimize de açık olan üyemiz olsun olmasın tüm yapı sektörü meslek icra eden sanatkar arkadaşlarımızla açık havada coşku içinde müjdelerle dolu bir Genel Kurul Yapmak ve 4.Olağan Genel Kurulumuzun ülkemize, bölgemize mesleğimize ve tüm insanlığa önemli açılımlar getirmesi dileğiyle Tüketim toplumu şeklinde gelişen ülkemizin sanayi toplumuna dönüşmesi için mesleki teknik eğitimi hakkında konuşmak isterdim. Bugün; 5 yıl öncesinde, dün gibi hatırladığım, ilçemiz için, yapı sektöründeki meslekleri icra eden emekçilerimiz, sanatkarların yaptıkları işin emeğin karşılığındaki maddi olmazsa da manevi olarak saygınlıklarını kazanmaları için ektiğim tohumların yeşerdiği meyve verdiği gün. Kurumuş dereden taşıma suyla, su kabını doldurduğumuz gün. Ancak maalesef; yeşerip meyvelerini toplamak yerine, bu olumlu başarıların kıskanıldığı, rahatsız olunduğu ve engellendiği tüm kamuoyunun takdirlerini toplayan, Ünye dışındaki hemşerilerimiz tarafından da merak edilerek takip edilmekte olan ÜNYE FEN ADAMLARI DERNEĞİ nin yönetim kurulu oy çokluğu kararıyla genel kurul üyelerimizin oylarına sunulduğu ve yapılan genel kurulda oy çokluğu ile fesih edilmesi kararı alınıldığı, hayatımda unutamayacağım bir gün.”

ÜNFADDER Bitti, Tekniker Temsilciliği Devam

Ünye Fen Adamları Derneği’nin artık faaliyetlerinin olmayacağının altını çizen Başkan Kıranlı, Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi olarak hizmetini sürdüreceğini ifade etti. Başkan Kıranlı, “insanların bir arada bulunduğu tüm teknik branş teknikerlerin hakları ve saygınlığı için çalışan ve 20 – 21 Mayıs da Ankara da yapılan 8. Olağan Genel Kurulda çalışmalarımız ve katkılarımızdan dolayı Ordu İl Temsilciliği olarak teşekkür belgesi ile beraberinde Teknikerlik bir madalyadır, bir teknik insanın göğsünde taşıyacağı sözü ile verilen üstün başarı madalyası ile Teknikerler Birliği Genel Merkezi Yönetim Kurulunda görev üstlenmiş bulunmaktayım.  Yani Teknik bilgilerimizi yine sizlerle daha geniş kapsamlı, daha donanımlı olarak Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak yakın zamanda Ordu Şube faaliyetlerimiz inşallah İl başkanı olarak Ordumuzun tüm ilçelerindeki teknikerleri bir araya getirecek ve hiçbir ayrım yapmaksızın tüm teknikerleri kucaklayarak teknik bilgilerimizi paylaşmaya, topluma faydalı olmaya memleketimiz için çalışmaya hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.