son haberler

Üniversite Yerleşke Planı Hazır

Yayınlanma Tarihi: 19 Ağustos 2016 okunma

Üniversite Yerleşke Planı Hazır
Gündem
0

Ünye’nin 4 Mega projesinden biri olan Üniversite yerleşkesi planı ile ilgili Ankara’da Kalkınma Bakanlığı ile yatırım programı için görüşülürken, Ünye Belediyesi de eş zamanlı olarak yerleşke planı projesini kamuoyu ile paylaştı.

3A6A2113Ordu Üniversitesi Ünye yerleşke planı basın toplantısında tam bir birliktelik örneği sergilendi. Ünye Belediyesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet EKİCİ, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Reşit Erol ve Başkan Yardımcısı Yaşar Sezgül’ün yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Yerleşke planı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 2 binli yıllarda 400 olan üniversite öğrencisinin 10 yıl içinde bine nasıl çıkarırız diye planlama yaparken bugün öğrenci sayısının 3 bin 500’ü bulduğunu hatırlatarak, “Ünye’de ki fakültenin hızlı gelişimi ve mevcut alanın yetersizliği yeni bir kampüs alanı kurmayı zorunlu hale getirmiştir. Bu doğrultuda biz de 2,5 yıldır yeni üniversite yerleşke alanı ile ilgili yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede özellikle sayın Başbakan Yardımcımız ve Hükümet Sözcümüz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a, Milletvekillerimize, Ordu valimiz sayın İrfan Balkanlıoğlu’na, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a ve bize her fırsatta destek veren siz değerli hemşerilerimize, siyasi parti teşkilatlarımıza ve basınımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

3A6A2194Yerleşke hakkında bilgi veren Başkan Çamyar, “Üniversite yerleşkesi 358 dönümlük bir alana sahip ve tahsis işlemleri bitirildi. Dün itibariyle ordu üniversitemize yerleşke planımızı sunduk. Üniversitede ki rektör yardımcılarımız ve Sayın Başbakan Yardımcımızın desteği ile bugün itibariyle Kalkınma Bakanlığı’nda bir toplantıya geçtiler. Biz de eş zamanlı olarak bundan sonra ne yapacağız konusunu hep birlikte konuşalım istedik” diye konuştu.

Başkan Çamyar, yerleşke planının harita verileri, sayısalları, yol aksları, binaların konumlarının hepsinin ölçümlendirilerek şehir plancıları tarafından hazırlandığını kaydetti. Çamyar, yeni yerleşkenin Fevzi çakmak mahallesinden itibaren şehir merkezine uzaklığını 2,5 km olduğunu ve yerleşkeye kadar olan kısmın yol çalışmasını Büyükşehir Belediyesi’nin, su ile ilgili altyapı çalışmalarının OSKİ tarafından yapılacağını belirtti. Çamyar, üniversite yerleşkesi Master planında konuk evi, ibadethane, spor alanları, kütüphane, ticari ve sosyal merkezler, sağlık birimleri, ortak derslikler, anfi tiyatro, kültür ve kongre merkezi gibi ileriye yönelik bir perspektif çizen bir yapı dikkate alındığını söyledi.

Başkan Çamyar “ Bundan sonra bizler Ünye olarak, birlikteliğimizi aynı şekilde sürdürmek zorundayız. 2017 yatırım programına, YÖK’ten buraya derslik binası yapılamısyla ilgili siyasal ayağı da harekete geçirerek 2017 yatırım programına alınması yönünde çalışma yapmamız gerekiyor. İkinci olarak bizim yine eş zamanlı olarak, belediyemizin, borsamızın, ticaret ve sanayi odamızın kısacası tüm unsurlarımızın da işbirliği ile aynı şekilde binalarımız yaparsak bu alanın gelecekte çok daha farklı bir noktaya gelmesiyle ilgili altyapı çalışmasını tamamlamış oluruz” dedi.

Alan, Birçok Üniversitenin Hayalini Süsleyecek Bir Yer

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, üniversite yerleşke alanının 358 dönümlük yapısı ile birçok üniversitenin hayalini süsleyebilecek bir alan olduğunu söyledi.

Ünye’nin 4 Ana Gündem Konusu Var

Ünye’nin önünde 4 ana proje olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bunların, birincisinin üniversite alanı, ikincisinin liman projesi, üçüncüsünün İç Anadolu bağlantı yolu ve dördüncüsünün ise organize sanayi bölgesi olduğunu belirtti. Başkan Çamyar, “Bu dört proje Ünye’nin en önemli meselesidir ve hiçbir siyasi ayrıma sebebiyet vermeden takip edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bu dört konunun hayata geçmesi halinde Ünye’nin önünün açılacağını kaydeden Çamyar, “Bu projelerle birlikte diğer hizmetlerinde ilçemize geldiğini göreceğiz” dedi.

OSB’de Parselasyon Çalışmalarına Gelindi

Basın toplantısında söz alan Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün çalışmalar için teşekkür ederken, Organize Sanayi Bölgesi projesi hakkında da son bilgileri paylaştı. Ergün, Organize Sanayi DSC_9050Bölgesinin parselasyon çalışmalarına kadar gelindiğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız ise aydınlatıcı bir toplantı olduğu için belediye başkanı Ahmet Çamyar’a teşekkür etti. Ayyıldız Ünye’ye yapılacak her türlü hizmetin yanında olacaklarını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın ise Ünye’ye yapılacak bu dört ana yatırımın ilçe ekonomisini uçuracak yatırımlar olduğunu söyleyerek teşekkür etti. Yalçın, organize sanayi bölgesi için ise ilk kazma vurulduğu anı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor ise bu birlikteliğin Ünye için çok önemli olduğunu ve Ünye’nin bu 4 önemli projesinin el birliği ile hayata geçirileceğine inandığını söyledi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman ise projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ünye Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (ÜNKED) Başkanı Reşit Erol ise Ünye Belediyesinin asli görevi olmamasına rağmen üniversite yerleşkesi ile ilgili taşın altına elini koyduğunu söyledi. 15 yıldan bu yana bu konuda mücadele verdiklerini söyleyen Erol, başkan Ahmet Çamyar’ın özverisinin takdire şayan olduğunu belirtti.

Ünye Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği (ÜNKED) Başkan Yardımcısı Yaşar Sezgül ise Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a teşekkür etti. Sezgül, bundan sonraki sürecin çok daha hızlı ilerleyeceğine inandığını söyledi.

Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici ise Ünye’nin bu birlik ve beraberliğini koruduğu sürece başaramayacağı bir iş olmayacağını belirterek, projede emeği geçen herekse teşekkür etti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.