son haberler

ÜNYE BELEDİYESİ, YAZA HIZLI GİRDİ

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2016 okunma

ÜNYE BELEDİYESİ, YAZA HIZLI GİRDİ
Gündem
0

3A6A9995Görev süresinin 2 yılını dolduran Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yatırımların her geçen yıl ikiye katlayarak sürdürdüklerini söyledi. İlçenin merkezde ki yatırımların yanı sıra tüm mahallelerde çalışma yürüttüklerini belirten Çamyar, Ünye’yi adeta şantiyeye çevirdiklerin, bu yaz döneminde 75 bin m2 beton, 45 bin m2 parke yol, 16 bin m2 de V kanalının yapılacağını söyledi.

 Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 2 yıla bir çok hizmeti sığdırarak halkın takdirini kazandıklarını ifade ederek, hem iki yılı değerlendirdi, hem de özellikle bu yaz yapılacak yatırımları anlattı.

2 yıl içinde yapılan yol yatırımlarının büyük memnuniyet oluşturduğunun altını çizen Çamyar, “Yol yatırımlarımız artarak devam ediyor. 2 yıl içinde çağdaş bir Ünye için çöp konteynırları yer altına alındı. Tabakhane Deresi ıslah ediliyor, Alışveriş Merkezi hızla yapılıyor, Niksar caddesi ve Saray Caddesi altyapısı yenilenerek sıcak asfalta kaplandı, modern balık hali inşa edildi” dedi.

ÜNYE İŞ MERKEZİ 2Yapılanların bununla sınırlı olmadığını belirten Çamyar, “Kapalı Pazaryeri taşınıyor, kültür sarayı bu yıl içinde ihale edilerek başlanacak, Kapalı Pazar’ın bulunduğu alan da altı 500 araçlık kapalı otopark, üstü kent meydanı ve modern bir çarşı olacak” dedi.

 Dolu Dolu İki Yıl

Göreve geldiği 30 Mart 2014 tarihinden itibaren, Ünye’de hizmetleri planlayarak ve hızla hayata geçirdiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’yi 21. yüzyıla yakışan bir kent haline getirmek için mücadele ettiklerini, “Değişim ve gelişimde sürekliliği yakalayarak, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesin12018692_10153662192389263_1870739678_ode vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri Ünye’ye kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

2 yıllık hizmet süresinde her alanda gelişmiş bir şehrin temellerini attıklarına vurgu yapan Başkan Çamyar, “Ünye’mize hak ettiği değeri verebilmek adına verdiğimiz mücadelede 2 yılı geride bırakırken, her geçen gün hedeflerimize bir adım daha yaklaşmanın heyecanı içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz dünden bu yana, Ünye’mizi her gün bir önceki günden daha iyi bir noktaya getirmek, değişim ve gelişimde sürekliliği yakalayarak, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek projelerle Ünye’mizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için azimle ve gayretle çalışıyoruz. Çünkü Hizmet, toplumun yaşamını kolaylaştırmaktır. Bizler bugün, toplumun yaşamını kolaylaştırma gayesiyle yaptığımız çalışmaları gelecek kuşaklara bırakabilme gayesini taşıyoruz” dedi.

resim001 copyz2 yılda neler yapıldı?

30 Mart tarihinden itibaren yeni ve farklı bir döneme giren, yenilikçi ve demokratik katılımcılığı ilke edinen Ünye Belediyesi 2 yıl içerisinde Ünye’de yapılmayanları yaparak birçok önemli çalışmaya imza attı.

Belediye Tarihinin En Büyük Yol İhalesiBLD_4722

Belediye tarihinin en büyük yol ihalesini gerçekleştiren Ünye Belediyesi 15 Km (63.800 M²) Beton Yol çalışması ile yol sorununa kökten çözüm sağladı. İlçe genelinde 47.000 M² Parke Yol çalışması ile cadde ve sokakları daha modern bir kimliğe kavuşturan Ünye Belediyesi, bin 200 metre2 beton perde duvar ve 3 bin 500 metre küp taş duvar ile yolları koruma altına aldı. Ünye Belediyesi bu çalışmaları gerçekleştirmek için toplamda 13 milyon TL harcadı. Ünye Belediyesi, 2016 yılında ise 75 bin metrekarelik beton yol ve 4 bin 300 metre uzunluğunda kilit parke yol yapımı ve 8 bin metre bordür ve yağmur suyu oluğu yapımı gerçekleştirilecek.

BLD_3918Çöpler Yer Altına Alındı

Ünye Belediyesi, şehrin birçok noktasında çalışmaları tamamlanan yer altı çöp konteynerlerini vatandaşların hizmetine sundu. Yeni uygulama ile çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılması engellenecek, kötü koku ve haşere üremelerinin önüne geçilerek halk sağlığı açısından daha hijyenik bir ortam oluşturulacak. Ünye Belediyesi, işçi sayısı, ekipman ve harcanan akaryakıttan da tasarruf sağlayarak yıllık 900 bin TL’lik kâr yapmayı hedefliyor. Şehre görsel anlamda güzellik kazandırmak hijyen konusunda da sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında uygulamanın diğer mahallelere de yaygınlaştırılması için hazırlıklar devam ediyor.

IMG_7014Modern Araçlarla Modern Hizmet Dönemi Başladı

Ünye Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine kazandırdığı modern temizlik araçları ile araç filosunu genişletti. İlçe genelinde faaliyet gösteren temizlik filosuna vakumlu yol süpürme araçları, elektrikli kompakt yol süpürme araçları, çöp taşıma araçları, yıkama araçları ve mini vakumlu yol süpürme araçları kazandırıldı. Temizlik hizmetlerinin zamanında ve hiç aksatılmadan devam ettirilmesi için sabahın erken saatlerinde yeni araçlarla çalışmalara başlayan temizlik ekipleri gün boyu ilçe genelinde hizmet veremeye devam ediyor.

IMG_7024Dinamik Bir Belediye Oluşturuldu

Ünye Belediyesi Araç ve iş makinelerini kontrol altına almak maksadıyla merkez garaj amirliği kuruldu. Araç ve iş makinelerini sürekli takip edebilmek ve daha kolay yönlendirmek maksadıyla tüm araçlara araç takip cihazları takıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ile beraber “yeni hayvan pazarı” yapıldı. 30 Mart 2014 tarihinde 139 olan araç ve iş makinası sayısı, ekonomik ömrünü yitirmiş araçların MKE’ye ihale yolu ile satıldı. Böylece hem daha dinamik bir belediye oluşturuldu hem de yıllık akaryakıt giderlerinde 567 bin TL’lik bir tasarruf sağlandı. Aynı şekilde yıllık yedek parça giderlerinden de 490 Bin TL tasarruf sağlanmıştır.

_BLD8633Ünye Belediyesi Tarihinin En Büyük İhalesinde İmzalar Atıldı

Ünye Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli ihalesi olan Sosyal Yaşam Alanı projesinde ihalenin sonuçlanmasının ardından firma ile sözleşme imzalandı. Toplamda 15 bin 589 m2 kapalı alandan oluşacak olan ve yaklaşık maliyeti 19 milyon 833 bin lira olarak hesaplanan Sosyal Yaşam Alanı Projesinde Ünye Belediyesi yüzde 40,07 pay alacak. Ünye Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli ihalesi olma özelliğini taşıyan projenin 20 ayda bitirilerek hizmete sunulması planlanıyor.

Ünye’ye Modern Balık Pazarı

Ünye Belediyesi tarafından projelendirilen ve görsel olarak tekne görünümünde olacak olan modern balık pazarında çalışmalar devam ediyor. İnşaat alanı 200 metrekare olan modern balık pazarı, Atatürk Parkı girişinde bulunan dolgu yapılmış alan üzerine inşa ediliyor. Tekne görünümünde olacak olan balık pazarının, 1 Mayıs’ta hizmete sunulması planlanıyor.

BLD_7260Tabakhane Deresi Karayolu Açıldı

Ünye’de, Niksar Caddesine alternatif olarak planlanan ve karayolları tarafından haziran ayında yapımına başlanan Tabakhane Deresi karayolu hizmete açıldı. 3 km uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde olan alternatif yolun açılması ile Niksar Caddesindeki trafik yükü önemli ölçüde azalmış olacak.

Islah Çalışmaları Devam Ediyor12783589_1744465212441596_7918451656922441991_o

Ünye’nin yıllardır kangren olmuş sorunlarından olan ve siyasiler tarafından her dönem seçim sloganı olarak kullanılan Tabakhane Deresi’nde ıslah çalışma nihayet başladı. 12 trilyona ihalesi tamamlanan projede çalışmaların 500 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Toplam uzunluğu 3 bin 500 metre olacak olan dere ıslahı ve çevre düzenlemesi, deniz yönünden başlayarak ilk 700 metrelik bölümde zemin betonlamasının yanı sıra duvarlar dekoratif fındık ve balık figürleri ile işlenecek.

Gençlik Merkezi’nde Çalışmalar Başladı

Ünye’de Bayramca Mahallesi, Abalı Sokak, Tabakhane Deresi kenarında 5 bin 885 m2 arazi üzerine yapılacak olan ve 2015 yılı aralık ayında ihaleye çıkarak Tokat merkezli ÖZ-MİM İnşaat’a 26 Ocak 2016 tarihinde ihalesi verilen 2 milyon 665 bin lira maliyetli Ünye Gençlik Merkezi’nde inşaat çalışmaları başladı. Temel alanı bin 585 m2, inşaat alanı ise 2 bin 570 m2 olacak olan Ünye Gençlik Merkezi 7 Mart 2017 tarihinde bitirilerek hizmete sunulacak.

muhtar eviHer Mahalleye Muhtar Evi

Bu yıl ilki kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtarlarla bir araya gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, merkezde bulunan 18 mahalleye Muhtar Evi sözü vermişti. O günden sonra Muhtar Evleri ile ilgili çalışmaları başlatan Başkan Çamyar, Saraçlı ve Orta Yılmazlar mahallelerinde çalışmalara başlandığını söyledi.

Engelliler için Modern Spor Salonu

Karadeniz’de ilk ve tek olan ve Bedensel engelli sporcuların gelişiminde önemli bir yere sahip okçuluk salonu yeni yüzüyle hizmete başladı. Salonda engelli sporcular vücut geliştirme, ağırlık çalışma, bilek güreşi ve halter gibi aktiveleri yapma imkanı buluyor.

turizmharitaunye ilanÜnye’nin Turizm Potansiyelini Arttıracak Kültür Yolu

Ünye’nin tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması noktasında önemli projeler arasında yer alan Kültür Yolu projesinde çalışmalar devam ediyor. Sadece Ünye’ye ve Ordu’ya değil, Karadeniz turizmine de hitap edilmesi planlanan Kültür Yolu projesi ile Ünye Turizmde hak ettiği değeri alacak.

003Kent Bilgi Sistemi

Teknolojik gelişmeleri takip ederek vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Ünye Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi ile çağa uyum sağlayan bir dönemi başlattı. Adres Bilgi Sisteminden Otomatik İmar Durumu raporuna, Taşınmaz Bilgi Sisteminden Kaçak Tespit Analiz Haritasına, Sosyal Yardımlar Tematik Haritasından Şehrin restoran, otel, cami gibi Önemli yerlerine kadar birçok bilgiyi kent bilgi sistemiyle hizmete sunarak vatandaşların hayatında kolaylıklar sağladı.

BLD_0369Askıda Ekmek, İkram Çeşmesi ve En Yakın Komşunuz Ünye Belediyesi

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile bugüne kadar 59 Bin 606 kişiye Ayni ve Nakdi olarak toplamda 1 milyon 84 bin 379 lira yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara katkı sağlamak ve ekmek ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile Askıda Ekmek uygulaması başlatıldı. Alan el ile veren el arasında köprü olan Ünye Belediyesi, uygulama ile binlerce sıcak ekmeği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Aynı şekilde İkram Çeşmesi’ni de hizmete sunan Ünye Belediyesi her sabah 500 kişiye sıcak çorba içme imkânı sağlıyor. Son olarak “En Yakın Komşunuz Ünye Belediyesi” sloganı ile yola çıkan Ünye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, cenaze evlerine ücretsiz yemek servisi uygulamasını başlattı.BLD_8763BLD_4658

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.